Роджър Федерер започна тренировки в Лондон преди последния турнир в

...
Роджър Федерер започна тренировки в Лондон преди последния турнир в
Коментари Харесай

Федерер се подготвя за последния си турнир

Роджър Федерер стартира тренировки в Лондон преди последния шампионат в популярната си кариера. Носителят на 20 трофеи от Големия шлем ще играе на “Лейвър Къп ” в края на седмицата. Днес той организира подготовка дружно със Стефанос Циципас под погледа на легендата Бьорн Борг. Двамата са част от тима на Европа, а Борг е капитан на отбора.

Федерер за последно игра на “Уимбълдън ” предходната година. След това той претърпя интервенция на колятото и оттогава се възвръща. Преди няколко дни той разгласи, че поставя завършек на кариерата си и “Лейвър Къп ” ще бъде последният му шампионат. Все още не е ясно какво ще е присъединяване на 41-годишния швейцарец, само че се чака той да зарадва публиката в зала “O2 ”, като се появи на корта за финален формален мач.

Част от изпращането на Федерер ще бъдат най-големите му противници през последните години Рафаел Надал, Новак Джокович и локалния любим Анди Мъри, които също ще вземат присъединяване в шампионата. Това ще е петото издание на “Лейвър Къп ”, който всяка година е на друго място. През 2017 година шампионатът се организира в Прага, а по-късно в Чикаго, Женева и Бостън преди да стигне на Лондон.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР