Роджър Федерер започна с трудна петсетова победа участието си в

...
Роджър Федерер започна с трудна петсетова победа участието си в
Коментари Харесай

Млад американец затрудни Федерер

Роджър Федерер стартира с сложна петсетова победа присъединяване си в последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Световният номер 3 надви против американския гений Франсис Тиафо, който е 70-и в ранглистата. След два часа и 37 минути Федерер се поздрави с триумф над 19-годишния противник с 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

Федерер, който пропусна миналогодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати, не беше губил първия сет на старта от 2003 година, когато стори това против Хосе Акасусо. Това му подейства като потрес и той взе бързо идващите два сета против Тиафо, след което още веднъж последва спад в играта му и вместо да завоюва мача, той го вкара в пети сет. В решителната част Федерер откри своя сервис и въпреки да пропусна първия мачбол при 5:3, съумя да победи американеца от трети опит.

В идната фаза звездата ще се изправи против спечелилия в мача сред Михаил Южни и Блаж Кавчич.

"Това беше повече от тежък тест. Беше хубава борба и аз съм удовлетворен. Дойдох в Ню Йорк за мачове като този. Физически съм добре, щом спечелвам петсетов мач. Хареса ми да играя под покрива на "Артър Аш ". Радвам се, че US Open пораства и се развива ", разяснява Федерер след сложната победа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР