Роджър Федерер все още има останало гориво в резервоара, въпреки

...
Роджър Федерер все още има останало гориво в резервоара, въпреки
Коментари Харесай

Федерер: Вълнуващо е, че още съм тук

Роджър Федерер към момента има останало гориво в резервоара, макар че това е неговата 21-ва година като експерт. Швейцарецът не изпитва страдание за жертвите, които е направил, с цел да преследва тенис фантазията си. Трудно е да съжаляваш, когато си спечелил 102 трофеи и повече от 126 милиона в професионалната си кариера на тенисист.

“Сега към този момент е елементарно да видя насладата във всичко това, само че би трябвало да си в действителност сполучлив, с цел да го направиш. Просто обичам тениса и не одобрявам да бъда побеждаван всеки ден”, пошегува се Федерер след трисетовата си победа над Давид Гофен в осминафинала на US Open.

Federer and the fans, Sunday, September 1 pic.twitter.com/qAtOgi9Aa7
— (@VolleyMePlease) September 2, 2019
Значението на триумфа е друго за всеки професионален тенисист. Някои играчи са удовлетворени да не престават да играят до момента в който не се свлекат толкоз в ранглистата, че към този момент да изгубят мотивация. Други няма да продължат, в случай че не повярват, че могат да завоюват най-големите шампионати в тениса. Маестрото сигурно попада във втората категория, само че в този момент обстановката е друга. Той се намира в позиция, в която към този момент е спечелил съвсем всичко, и то неколкократно.

“Може би само пътуванията и печеленето на 50% от мачовете си в Тура могат да ме спрат към този момент. Все още имам късмет да спечелвам най-големите шампионати, да бъда един от най-хубавите. Изключително е, че мога да преживея още веднъж тези страсти, изключително когато съм безусловно друг човек, друг състезател, цели 20 години по-късно. Настина е вълнуващо.”

The one & only Mr. Roger Federer

They've asked him to hit the ball to the people, but not randomly! espn pic.twitter.com/1CuqtkB4mm
— MariaRF (@inspiredtennis) September 1, 2019
Успехите на Федерер след всички тези години са подпомагани от хората около него. Той признава, че нямаше да е към момента професионален тенисист, в случай че жена му Мирка и четирите му деца не пътуваха с него. Приятелите и роднините му също го поддържат, макар че не пътуват дружно с него. Те го зареждат задоволително, когато му е нужно.

“Стабилността във връзката с жена ми, със сестра ми и родителите ми, всичките ми другари, които ме поддържат в дългия път през годините, това е огромна помощ за мен.”

Федерер ще продължи борбата си на US Open против Григор Димитров в 56-ия му четвъртфинал от “Големия шлем”. Швейцарецът е записал страхотни резултати в кариерата си, в това число рекордните 20 трофеи от “Голям шлем”. Той е фокусиран да прибави още победи към популярната си кариера.

MEGA THREAD: Roger Federer: Arthur Ashe Stadium: US Open 2019: NYC #USOpen #Federer pic.twitter.com/5362XYigKV
— Doug Collins (@dc_loves_tennis) September 1, 2019
“Понякога върховете ме стимулират. Понякога ме стопират. Понякога основават толкоз огромно напрежение у мен, че престава да бъде занимателно. Наистина е доста особено, че играя за тези върхове. Помага ми в някои моменти. В същото време се пробвам да си дублирам, че това са просто странични неща. Каквото стана на корта през днешния ден, бе по-важно.” ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР