Роджър Федерер вече е на финалната права от своето възстановяване

...
Роджър Федерер вече е на финалната права от своето възстановяване
Коментари Харесай

Федерер: Планирам да играя и догодина; следващите 3-4 месеца са изключително важни

Роджър Федерер към този момент е на финалната права от своето възобновяване и се чака в края на лятото още веднъж да го забележим назад в ATP Тура. Маестрото претърпя поредна интервенция на коляното през предишния август и няма публично изигран дуел от последното издание на Уимбълдън, когато отстъпи на Хуберт Хуркач в поредни сетове. Все отново 40-годишният играч желае да завърши кариерата си по своите правила, тъй че ще имаме шанса да се насладим още малко на неговата тенис магия, а ето какво показа 20-кратният първенец от Шлема в последното си изявление за журналиста Симон Граф, където се разискват неговите проекти за възобновяване на участия в шампионатите.

Смяташ ли да играеш на надпревари и през 2023-та година?

- Да, сигурно. Такъв е проектът. Все още не мога да кажа по какъв начин и къде, само че това е концепцията. Не съм възнамерявал нищо повече от Laver Cup и конкуренцията в Базел. Сезонът завършва за мен след тях. Важно е да се възстановя изцяло, с цел да упражнявам на оптимални обороти. Щом се случи това, то към този момент мога да предпочитам на какъв брой шампионати ще вземам участие и къде тъкмо. Laver Cup е добър старт, тъй като няма да ми се постанова да играя пет мача в границите на шест дни.

Laver Cup употребява скъсен формат. Ще можеш ли да си подготвен за натоварванията в цялостните дуели?

Надявам се да бъда подготвен още в Базел. Ще би трябвало да се приготвя в подготвителния развой. Самият аз съм любопитен да схвана какво ми следва оттук нататък. Изпълнен съм с вяра, защото извървявах дълъг път и не съм надалеч от завръщането си на корта. Следващите 3-4 месеца ще бъдат извънредно значими.

Does he want to return to the tour in 2023, if his knee plays along? “Yes, definitely. How and where, I don`t know yet. But that would be the idea. Definitely.” (4/6)
— Simon Graf (@SimonGraf1)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР