Роджър Федерер възнамерява да се завърне в тениса, но заяви,

...
Роджър Федерер възнамерява да се завърне в тениса, но заяви,
Коментари Харесай

Федерер сподели как върви възстановяването му

Роджър Федерер има намерение да се завърне в тениса, само че съобщи, че не знае дали това е допустимо до април. Швейцарската звезда е отвън игра от август 2021-а насам, откакто реши да се подложи на интервенция за проблем с коляното. Федерер се появи във видео диалог с Credit Suisse като част от конференцията на компанията за вложения в Латинска Америка през 2022, с цел да показа по какъв начин върви възобновяване му.

„ Предстоят ми доста забавни и значими месеци. Ще знам доста повече за това по какъв начин ще се усеща тялото ми през април. Досега нямах опция да търча или да върша тежки извършения със скокове или спринтове. Надявам се това да стартира в идващите няколко седмици и по-късно ще забележим по какъв начин тялото ще реагира на това. От това ще нуждая се, с цел да се завърна на тенис корта. Така че ще мога да дам по-ясен отговор на този въпрос може би до април или май. Но, несъмнено, мотивацията е към момента налице. Наистина съм окуражен да си правя работата “, сподели 20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем.

Когато Федерер се завърне, той ще откри се откри за първи път в своята кариера зад Рафаел Надал по брой трофеи от Шлема, откакто Матадора победи на Аустрелиън Оупън предходната неделя. Както обаче Федерер написа в известие до Надал след купата, испанецът е бил „ негово ентусиазъм “, откакто съумя да се върне на върха в мъжкия тенис от контузия на стъпалото, която заплашваше да постави завършек на кариерата му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР