Роджър Федерер спечели историческа осма титла на Уимбълдън, след като

...
Роджър Федерер спечели историческа осма титла на Уимбълдън, след като
Коментари Харесай

Федерер отнесе Чилич и изписа името си със златни букви в историята на Уимбълдън!

Роджър Федерер завоюва историческа осма купа на " Уимбълдън ", откакто победи Марин Чилич с 6:3, 6:1, 6:4 на финала на Откритото състезание на Англия.

 Роджър Федерер: Намирам се в отлична форма
Роджър Федерер: Намирам се в отлична форма

" За мен е чест да бъда тук и да не спирам да надвивам "

След днешният успех, швейцарецът изпревари Пийт Сампрас и Уилям Реншоу, които имат по 7 трофеи от шампионата. Федерер записа и още един връх - съумя да доближи до този триумф без да загуби нито един сет по време на цялото си присъединяване в конкуренцията.

 Снимка 304323
Източник:

Маестрото доближи до 19-та купа от Големия шлем, след днешната победа.

 Снимка 304324
Източник:

Чилич мъчно завоюва първия си сервис гейм, само че се стараеше да откри подобаващия темп и това докара до опция за пробив за него в третия гейм. Тя обаче бързо си отиде, а и се оказа единствената за Марин в първия сет. Още в идващия гейм той бе осъден и мачът стартира да придобива упования процес. След шест следващи извоювани точки Роджър поведе с 40:0 при сервис на противника. Швейцарецът не съумя да върне началния удар при първите два шанса, само че при третия стигна до пробив. Последва безапелационен сервис гейм, който бе началото на доминация на Федерер. Той приключи сета с нов пробив и като че ли доста рано пречупи противника.

Втората част имаше още по-бързо развиване. Седемкратният първенец в Лондон проби рано и поведе с 3:0. В този миг Чилич изиска медицински таймаут и до момента в който му бе оказвана помощ се разплака, като явно имаше физически проблем и знаеше, че няма шансове да бъде равносилен. Хърватинът се върна на корта и продължи да се бори, само че съумя да завоюва единствено един гейм във втората част. Нов пробив за 5:1 и секунди по-късно Федерер водеше с два сета след един час игра.

През третата част Чилич съумя да преодолее болката и съумя да се опълчи. Той взимаше сервис геймовете си, само че противникът му танцуваше по корта и то го правеше да наподобява, че е без изпитание. В седмия гейм Федерер стигна до съдбоносен пробив и публиката към този момент се приготвяше за награждаването, а три гейма по-късно срещата бе завършила.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР