Роджър Федерер ще сложи край на състезателната си кариера след

...
Роджър Федерер ще сложи край на състезателната си кариера след
Коментари Харесай

Роджър Федерер обяви края на кариерата си

Роджър Федерер ще постави завършек на спортната си кариера след присъединяване си на шампионата „ Лейвър Къп “, който стартира идната седмица седмица.
Новината разгласи персонално носителят на 20 трофеи от шампионати от Големия шлем. 41-годишният швейцарец не е играл от Уимбълдън 2021, когато претърпя трета интервенция на коляното.
 
„ Посланието на тялото ми към мен в последно време е ясно “, сподели Федерер. " Изиграх повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, в сравнение с в миналото съм си мечтал, по тази причина в този момент би трябвало да осъзная, че е време да приключа професионалната си кариера ", добави тенисистът.

И насочи обръщение към обичаната игра: „ Към играта на тенис, обичам те и в никакъв случай няма да те изоставя. От всички блага, които тенисът ми е предоставял през годините, най-великият, без подозрение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: другари, противници и най-много почитателите, които дават живота си ", сподели Федерер.
Роджър Федерер прави професионалния си дебют на 16 години през 1998 година и завоюва първата си купа от Големия шлем на Уимбълдън през 2003 година

Днес той приключва кариерата си с рекорден брой от осем победи на сингъл при мъжете в All England Club. Последният успех на Федерер в Големия шлем пристигна на Откритото състезание на Австралия през 2018 година, когато на 36 години той стана вторият най-възрастен мъж, печелил огромна купа на сингъл в Оупън ерата.
 
След като се издигна до номер едно в света за първи път през 2004 година, той прекара 310 седмици като водещ състезател в ATP Tour по време на кариерата си - връх, до момента в който не беше надминат от Джокович през февруари 2021 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР