Роджър Федерер ще се откаже официално от тенис в петък.Швейцарецът

...
Роджър Федерер ще се откаже официално от тенис в петък.Швейцарецът
Коментари Харесай

Роджър Федерер ще се откаже официално от тенисa в петък с мач с Надал

Роджър Федерер ще се откаже публично от тенис в петък.

Швейцарецът разгласи новината пред медиите в Лондон, откакто се разбра от двете му тренировки там във вторник вечер и в сряда следобяд, че не е в положение да играе на сингъл за Отбора на Европа в " Лейвър Къп ".

Маестрото не е в кондиция, откакто за последните 2 години пробва няколко пъти да се завърне от 2 тежки интервенции на коляното и други контузии.

На 41 години, швейцарската легенда разгласи, че " Лейвър Къп " ще е последното му съревнование, а в този момент към този момент е ясно, че в действителност му остава единствено един мач, пише corner.dir.bg.

Той ще е в петък вечер на двойки, а е съвсем несъмнено, че сътрудник в дуела - по негово предпочитание, ще е Рафаел Надал.

Най-големият му противник за близо две десетилетия по кортовете, ще излезе паралелно с него в прайм тайм в зала " О2 Арена ", с цел да го види публиката за един финален път с ракета в ръка на формален дуел.

За мачовете на сингъл го заменя Матео Беретини, международният №13, който дойде в Лондон като запаса.

Срещата на Европа против международния отбор ще е огромно събитие, в съставите са още Новак Джокович, Анди Мъри, Стефанос Циципас, Диего Шварцман, Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Феликс Ожи Алиасим и така нататък звезди.

" Това е огромно съревнование, не желая да комплицирам проектите на тима ми - сподели на конференцията през днешния ден Федерер. - Затова преценихме, че нямам сили да оказа помощ на сингълите и Матео ще влезе на мое място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР