Роджър Федерер ще получи още едно голямо признание за успехите

...
Роджър Федерер ще получи още едно голямо признание за успехите
Коментари Харесай

Роджър Федерер ще бъде почетен гост на турнира в Шанхай


Роджър Федерер ще получи още едно огромно самопризнание за триумфите си на корта. Носителят на 20 трофеи от Големия шлем ще бъде специфичен посетител на тазгодишния Мастърс шампионат в Шанхай, където уредниците ще му връчат премията Icon Athlete.

„ Много съм разчувствуван от обстоятелството, че на Rolex Shanghai Masters ще получа премията Icon Athlete за 2023 година Спомням си първия път, когато бях в Шанхай за откриването на новия стадион. През годините открих другарски взаимодействие с Juss Event и уредниците на шампионата. Много се веселя, че това ще продължи и нямам самообладание да се забележим през октомври “ – разяснява Маестрото.

Федерер е повторен първенец в шампионата, като на финала през 2014 година победи Жил Симон (7-6, 7-6), а три години по-късно надви над Рафаел Надал в заключителния конфликт (6-4, 6-3). Предстоящото издание на Shanghai Masters ще бъде първо от 2019 година насам, като също така тази година продължителността на конкуренцията ще бъде увеличена на 12 дни.

„ Завръщането на ATP Тура в Китай през 2023 година е доста важен миг за тениса. Чудесно е, че ще отпразнуваме това с удължаването на продължителността на Shanghai Masters, нашият основен шампионат в Азия, на 12 дни. Това подсигурява още повече невероятни конфликти сред най-хубавите играчи в света. Нямаме самообладание да възстановим връзката си с китайските почитатели и да продължим да работим за развиването на тениса в района “ – сподели изпълнителният шеф на ATP Масимо Калвели на формалното събитие, отдадено на шампионата.

Тазгодишното издание на Мастърс конкуренцията в Шанхай ще се организира от 4 до 15 октомври в актуализирания QiZhong Tennis Centre.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР