Роджър Федерер се завръща на Ролан Гарос за пръв път

...
Роджър Федерер се завръща на Ролан Гарос за пръв път
Коментари Харесай

Защо Федерер три години не игра на Ролан Гарос?

Роджър Федерер се завръща на Ролан Гарос за пръв път от четири години насам и досега не бе посочил точните аргументи, заради които взе решение да пропусне „ мейджъра “ в Париж през 2016, 2017 и 2018 година Шампионът от 2009 година даде изявление за френското издание „ L’Equipe “, в което се върна към проблемите с травми преди три сезона.

„ През 2016 година упражнявах на Корт №1 за малко и си споделих: „ Какво върша тук, на Ролан Гарос? Гърбът ми е изцяло блокирал, коляното ми не е наред. Мога да доближи до трети кръг, само че не и по-напред. “

Тогава Маестрото взе решение да не взе участие, откакто бе загрял на клея в Монте Карло и в Рим. През същия сезон той игра полуфинал на Уимбълдън, само че пропусна цялата акция по-късно поради проблеми с контузии.

Confirmed: Federer is a Jedi pic.twitter.com/8E4pX4kEEO
— Eric Hubbs (@BarstoolHubbs) May 22, 2019
„ През 2017 година упражнявах тук два дни, тъй като смятах, че ще играя “, показа Федерер. „ Валеше сняг и беше четири градуса, а аз организирах занимания на закрито с Пиер-Юг Ербер. Честно казано, още веднъж се запитах: „ Нуждая ли се от това? “.

„ Да упражнявам всеки ден не е проблем, само че при тези условия… Да тренираш на закрито изобщо не е вдъхновяващо. Исках да играя на открито, а времето да е прелестно. Имах доста добър интервал през 2017 година, защото завоювах Индиън Уелс и Маями. Сметнах за добре да не поставям непотребни старания за Ролан Гарос “.

Най-очевидно бе решението на швейцареца да се откаже от French Open предходната акция. След като стартира сезона с купа №20 от Големия шлем на Australian Open и трофей в Ротердам, Маестрото игра в Индиън Уелс и Маями и реши да почива преди сезона на трева. Там подвигна оценката в Щутгарт, стигна до край в Хале и до 1/4-финал на Уимбълдън.

„ Миналата година се нуждаех от отмора, а по това време беше и рожденият ден на брачната половинка ми. Исках да чествам и да прекарам време с нея, с приятелите, които постоянно са ме подкрепяли, както и с децата си “, съобщи швейцарецът.

Този сезон Федерер се завръща на клея в Париж и стартира против Лоренцо Сонего. Той е в четвъртината на Стефанос Циципас, Григор Димитров, Марин Чилич и Стан Вавринка, както и в половината на 11-кратния първенец Рафаел Надал.

Последният дуел на Роджър в шампионата е на 1/4-финалите през 2015 година против Стан Вавринка.

„ Първата причина, заради която се върнах, е желанието да преоткрия клея, а също по този начин French Open и феновете. Нямаше по какъв начин да спра да играя тук и да се сбогувам в дуела против Стан Вавринка на „ Ленглен “, показа Маестрото.

Той не счита, че това ще бъде последното му присъединяване на Ролан Гарос: „ Не това е проектът ми. Взех решение за тази година. Но на моята възраст, с всичко, което се случва, не знам по какъв начин ще се стекат събитията в бъдеще “.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР