Роджър Федерер се класира за своя 13-ти финал на един

...
Роджър Федерер се класира за своя 13-ти финал на един
Коментари Харесай

Федерер е на победа от 10-та титла в Хале

Роджър Федерер се класира за своя 13-ти край на един от обичаните шампионати в Хале след обикновен триумф над Пиер-Юг Ербер в два сета – в обособените елементи 6-3, 6-3 за малко над час игра. Швейцарецът стартира мощно и проби подаването на френския си противник още в първия му сервис гейм. Оттам насетне Маестрото нямаше проблеми на личен сервис и поведе след 6-3.

Във втората част играта бе равностойна до 3-3, когато ветеранът превключи на друга предавка и завоюва идващите три гейма, а с това и мача.  Така той се класира за 13-ти път на край в Хале, като ще се бори за своята 10-та купа от немския град. Миналата година негов противник в разногласието за купата бе Борна Чорич, който нанесе една от трите загуби на Федерер във заключителен конфликт в Хале.

Тази година швейцарецът ще търси реванш за провалянето си против Давид Гофен, който по-рано постави завършек на поредицата от осем поредни победи на Матео Беретини.  Федерер и Гофен имат осем мача между тях, като Роджър е спечелил седем от тях. Единственият триумф за белгиеца пристигна в полуфиналите на Мастърса в Лондон през 2017.

Самият той се класира за първи път в своята кариера на край в Хале, откакто надигра намиращия се в отлична форма Матео Беретини в два сета – в обособените елементи 7-6 (4), 6-3.  Първият сет мина без пробиви и след надмощието на сервиращите, разумно се доближи до тайбрек.

В него играта още веднъж бе равностойна, само че от 4-3 в своя изгода, италианецът по този начин и не записа повече точка и белгийският му конкурент дръпна в резултата. Втората част бе решена от един-единствен пробив, пристигнал в осмия гейм на мача, след който Гофен сервира сполучливо за мача.

Това е първият му край в немския град и първи в шампионат от календара на ATP след заключителния Мастърс на осемте най-хубави през 2017, когато той бе надвит от Григор Димитров. /  Вестник Утро
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР