Роджър Федерер се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Маями.

...
Роджър Федерер се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Маями.
Коментари Харесай

Федерер отнесе Медведев за 61 минути

Роджър Федерер се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Маями. Трикратният първенец се оправи елементарно с руснака Данийл Медведев с 6:4, 6:2 за 61 минути.

Световният номер 5 осъществя пробив при 4:4 в първия сет и стигна до триумф с 6:4. Във втората част той още веднъж бе безапелационен - на два пъти завоюва подаването на Медведев за крайното 6:2.

Федерер реализира трета победа от три мача против младия руснак.

Снимка: Getty Images

Така за 11-и път в кариерата си Маестрото се класира за четвъртфиналите в шампионата. Там 37-годишният швейцарец ще се изправи против номер 6 Кевин Андерсън (ЮАР), който в профил Джордан Томпсън (Австралия).

" Мисля, че ще бъде по-трудно. Кевин има превъзходен сервис, тъй че първо би трябвало да спечелвам своите подавания, а чак по-късно да го пробия. Чувствам се доста добре и съм благополучен от успеха през днешния ден. Това ще ми даде самочувствие за срещата с Андерсън ", разяснява Федерер след триумфа.

Федерер и Андерсън са се срещали пет пъти. Бившият номер 1 в света има единствено една загуба от южноамериканеца - на " Уимбълдън " предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР