Роджър Федерер се класира на 11-ия си финал на Уимбълдън.

...
Роджър Федерер се класира на 11-ия си финал на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Федерер - непреодолим по пътя към 8-та титла на Уимбълдън

Роджър Федерер се класира на 11-ия си край на Уимбълдън. В петък вечерта той продължи с съвършеното си показване в шампионата и победи чеха Томаш Бердих със 7-6(4), 7-6(4), 6-4 във втория полуфинал от мъжката скица, съобщи БГНЕС.

Швейцарецът не бе изгубил сет по пътя си към полуфиналите и през днешния ден още веднъж бе на извънредно равнище, не оставяйки никакви шансове на Бердих. 11-ят в схемата се държа почтено и стигна до два тайбрека, само че по този начин и не съумя да вземе сет. В първия сет Федерер проби рано, само че Бердих съумя да изравни и да стигне до тайбрек. Там носителят на 18 трофеи от Големия шлем дръпна рано в резултата и не изпусна преимуществото си, с цел да поведе в резултата.

Втората част мина без пробиви, а в тайбрека още веднъж Федерер наложи волята си и завоюва със същия резултат - 7-4. В третия сет 7-кратният първенец реализира един пробив и по-късно с лекост затвори мача след 2 часа и 18 минути игра.

По този метод Роджър Федерер се класира за 11-ия си край на Уимбълдън, а в мача за купата в неделя ще се изправи против Марин Чилич, който по-рано през днешния ден победи Сам Куери в 4 сета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР