Роджър Федерер сам сложи край на сезона си, обявявайки наскоро,

...
Роджър Федерер сам сложи край на сезона си, обявявайки наскоро,
Коментари Харесай

Травмата на Федерер сложи край на една изумителна серия

Роджър Федерер самичък постави завършек на сезона си, обявявайки неотдавна, че поради проблеми с дясното коляно му се е наложило да се подложи на втора поредна интервенция. Така швейцарецът, който през август ще навърши 39 години, няма да играе до края на 2020 година, с вярата да е подготвен за Australian Open 2021.

 Федерер е навън до края на годината!
Предвид ситуацията по света, обвързвана с пандемията от ковид и неяснотата, в която е обгърнат остатъкът от тенис сезона, решението на Федерер не е чак толкоз изненадващо и евентуално ще му даде нужното време за отмора и възобновяване, с цел да направи пълноценно завръщане при започване на 2021 година, когато всички се надяваме, че спортът към този момент ще е почнал да се връща към естествения си темп.

 Федерер и Шарапова зарадваха децата от академията на Рафа Надал (видео)
Решението на Федерер обаче постави завършек на една негова забележителна серия от 20 следващи години (2000-2019) с край на шампионат от календара на ATP през сезона, написа Чемпионат.com. За първи път от 20 години носителят на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " няма да има опция да прибави към своите 103 трофеи на равнище ATP. През 2019 Федерер усъвършенства личната си рекордна серия за най-вече следващи години с най-малко един край на ATP шампионат, само че през 2020 швейцарецът взе присъединяване в единствено един шампионат - Откритото състезание на Австралия, където загуби на полуфиналите от първенеца Новак Джокович.

 Forbes: Федерер е най-богатият състезател в света със $100 млн. от спонсори
Втората най-дълга серия след тази на Федерер принадлежи на испанеца Рафаел Надал - 17 следващи години с ATP край (2004-2020), трети е французинът Гаел Монфис с 16 (2005-2020), а на четвърта позиция е настоящият №1 в света Новак Джокович. Сърбинът е с 15 следващи години с край (2006-2020).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР