Роджър Федерер разби Григор Димитров с 6:2, 6:2 за по-малко

...
Роджър Федерер разби Григор Димитров с 6:2, 6:2 за по-малко
Коментари Харесай

ФедЕкспрес изнесе едночасова лекция на Гришо в Ротердам

Роджър Федерер разруши Григор Димитров с 6:2, 6:2 за по-малко от час в първия сет на финала в Ротердам от сериите АТР 500.

Така българският тенисист, който преди седмици несъмнено отсвири шампионата в София поради холандския с някакви подмятания за боязън от травма, записа 7 от 7 загуби против именития швейцарец.

Двамата през днешния ден за първи път се изправиха едни против различен на край, като международния №4 нямаше никакви шансове против ФедЕкспрес и му сподели, че има още доста да учи, до момента в който доближи до върха на международния тенис.

Първият сет стартира равностойно, като Гришо сподели няколко хубави удара, с които провокира овациите на почитателите. Опитът на Федерер обаче надви в петия гейм, когато швейцарецът проби Димитров, а по-късно затвърди постигнатото за 4:2. В идващия гейм стана още по-лошо за Димитров, който разреши на швейцареца да вземе четвърти следващ гейм, да реализира втори пробив и да поведе с 5:2, сервирайки за победа в сета. Федерер не позволи закъснение на триумфа си в сета и спря часовника на 25-ата минута, оформяйки 6:2 в своя изгода.

Вторият сет стартира като продължение на първия, а Григор Димитров продължи да бъде в нокдаун, допускайки пробив в първия гейм след 30:0 в своя изгода. Федерер взе сервиса си за 2:0, постигайки победа в седми следващ гейм в мача. За благополучие на българските почитатели Григор се измъкна от разгром и избави брейк пойнт в третия гейм, печелейки подаването си за 2:1, с което даде сигнал, че към момента има сили за опозиция.

Федерер обаче не сподели терзание и взе сервиса си, след което за четвърти път в мача проби Григор за 4:1 за 47 минути игра в Ротердам. Последва сервис гейм на нула за 5:1 и последна опция за Гришо за по-достойно показване в срещата. Българинът сподели зъби и взе сервиса си на нула, след което Маестрото имаше топката за привършване на мача. Логично се случи и Федерер завърши с победа в сервис гейма за 6:2 и във втория сет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР