Роджър Федерер продължава участието си на Уимбълдън. Въпреки своите 39

...
Роджър Федерер продължава участието си на Уимбълдън. Въпреки своите 39
Коментари Харесай

Федерер: Бих се радвал да спечеля Уимбълдън, но Новак е фаворит

Роджър Федерер продължава присъединяване си на " Уимбълдън ". Въпреки своите 39 години, легендата на международния спорт записа две победи тази седмица против Адриан Манарино и Ришар Гаске.

Макар че против Манарино французинът се отхвърли и Маестрото имаше шанс, вчерашното му показване против Гаске подсети за най-хубавите дни на огромния първенец.

Независимо какъв брой хора считат, че швейцарецът може да вдигне трофея от третия за годината шампионат от Големия Шлем, някогашният №1 в света дава най-хубавото от себе си във всеки дуел и се пробва да се състезава с най-хубавите.

Сега, 20-кратният шлемоносец назова своите любимци в конкуренцията, като преди всичко той сложи сътрудника си Новак Джокович.

„ Радвам се да бъда тук и да играя пред аудитория. Обичам " Уимбълдън " и се любувам на всеки момент. Мисля, че въобще не върша малко и всеки, който чака от мен още да спечелвам огромни трофеи, би трябвало малко да понижи упованията си. На 39 години съм и постоянно съм казвал, че най-важното за мен е по какъв начин се усеща тялото ми. Спомняте си какво стана на " Ролан Гарос " и въобще не излязох за мача си с Беретини. Изключително значимо е да внимавам, с цел да мога да играя по-дълго. Правя всичко допустимо да продължа да се състезавам на високо равнище. Зная, че ме поставят измежду любимците за купата, само че несъмнено има много други имена, които могат да вдигнат оценката. Основен кандидат е Новак, а след него са Медведев и Зверев. Може би аз съм нещо като прикрит любимец, само че въобще не виждам натам в този миг. Бих се радвал още веднъж да печеля " Уимбълдън ", само че е значимо да съм реалист и да знам какво мога. Щастлив съм, че не преставам с успехите и ще дам всичко от себе си да се показва по допустимо най-хубавия метод, а каквото е писано, то просто ще се случи “, приключи носителят на 103 сингъл трофея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР