Роджър Федерер пристигна в Пърт, на западното крайбрежие на Австралия,

...
Роджър Федерер пристигна в Пърт, на западното крайбрежие на Австралия,
Коментари Харесай

Федерер се готви за сблъсък със Серина Уилямс

Роджър Федерер дойде в Пърт, на западното крайбрежие на Австралия, където ще стартира сезонът му. Носителят на 20 трофеи от Големия шем за следващ път ще взе участие на “Хопман Къп”, който започва на 29 декември. Швейцарецът завоюва последните си две трофеи на Откритото състезание на Австралия след участия в Пърт.

Състезанието за смесени тимове този сезон ще е едно от най-силните в историята. Федерер ще си партнира още веднъж с Белинда Бенчич, като двамата предходната година завоюваха купата за Швейцария. Сред конкуренцията им ще бъде Серина Уилямс, която ще си партнира с Франсис Тиафоу в отбора на Съединени американски щати. Много мощен ще бъде и тимът на Германия в лицето на Александър Зверев и Анжелик Кербер.

" Много съм удовлетворен по какъв начин мина предсезонната подготовка. Последните три, четири седмици бяха много интензивни. Развълнуван съм и стимулиран за идващия сезон, показа Роджър. - Много неща би трябвало да се случат, с цел да спечелиш шампионат от Големия шлем. Надявам се още веднъж това да е старт на страховит сезон за мен, тъй като последните два бяха необикновено положителни. "

To the moon and back with @rogerfederer. #justanotherdayinWA #HopmanCup pic.twitter.com/abINDUzCvx
— Hopman Cup (@hopmancup) December 27, 2018
Той разяснява и конфликта със Серина Уилямс, който го чака в Пърт. На двойки той и Бенчич ще се изправят против Уилямс и Тиафоу. " Може би ще си кажем, че това не е нещо огромно, само че в действителност е, защото евентуално ще е за първи и финален път ", сподели Федерер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР