Роджър Федерер пристигна в Лондон днес за честванията на 100-годишнината

...
Роджър Федерер пристигна в Лондон днес за честванията на 100-годишнината
Коментари Харесай

Федерер: Липсва ми да съм на корта

Роджър Федерер дойде в Лондон през днешния ден за честванията на 100-годишнината на Централния корт на Уимбълдън. Швейцарецът не взе участие тази година на шампионата на "Ол инглънд Клъб ", само че не счита да се отхвърля. 20-кратният първенец не е играл от предишния юли, когато претърпя интервенция на коляното, само че има упоритости още веднъж да се появи на Уимбълдън.

"Имах шанса да играя доста мачове на този корт, усещам се необичайно да съм тук през днешния ден в друга роля, само че е ужасно да съм тук с всички останали първенци ", сподели той.

Още когато дойде за церемонията, Федерер не можеше да се оплаче от липса на внимание. И незабавно беше обкръжен от някогашни първенци, треньори, хора от света на тениса и бизнеса.

"Този ​​корт ми даде най-големите ми победи, най-големите ми загуби. Един от моите акценти, несъмнено, беше през 2001-а,когато излязох тук с Пийт Сампрас в един от мачовете от четвъртия кръг. Но този мач промени по-късно доста ориси. И ни накара да продължим. Този мач ме убеди, че би трябвало да продължа със спорта до момента в който мога.

"Както споделих, вярата ми е да мога да се върна на корта още веднъж и да стигна до мач на Централния корт на Уимбълдън, сподели Федерер, чиито проблеми с травми му разрешиха да вземе присъединяване едвам в три от последните 10 издания в Големия шлем.

"Разбира се, че ми липсва да бъда на корта. Обичам да играя, постоянно съм го споделям. След излизането ми от играта предходната година знаех, че ме чакат сложни месеци. Мислех, че може би няма да се наложи да очаквам толкоз доста време да се възстановя, само че коляното ми беше в тежко положение. Но съм благополучен, беше една добра година, въпреки и да бях отвън тениса и още да съм отвън ", приключи швейцарецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР