Роджър Федерер прие емоционално спечелването на 20-ата си титла от

...
Роджър Федерер прие емоционално спечелването на 20-ата си титла от
Коментари Харесай

Приказката за мен продължава, каза Федерер след спечелването на титлата в Мелбърн

Роджър Федерер одобри прочувствено спечелването на 20-ата си купа от Големия шлем. Швейцарецът, който победи Марин Чилич в пет сета с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 3:6, 6:1, дефинира последните 12 месеца като " приказка ".

" Толкова съм благополучен, възприятието е необикновено. Беше много дълъг ден да чакаме финалния мач, мъчно е, когато той е вечерта и би трябвало да го чакаш. Приказката за мен продължава след невероятната 2017 година, която имах е същинско наслаждение още веднъж да съм тук и да получа трофея още веднъж ", сподели Федерер.

Той завоюва купата в Мелбърн за шести път, като дели първото място с Новак Джокович и Рой Емерсън. За повторно в кариерата си Федерер пази трофея " Норман Брукс " след 2006 и 2007 година. Освен това той завоюва 20-а купа в 30-ия си изигран край от Шлема.

" Великолепен шампионат за Марин, продължавай да играеш по този метод и съм сигурен, че още веднъж ще стигаш до финали, ти го заслужаваш. Поздравления за твоят екип ", обърна се първенецът към своя подгласник Чилич.

#Wimbledon
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР