Роджър Федерер победи Стан Вавринка с 3-1 сета /7-6(4), 4-6,

...
Роджър Федерер победи Стан Вавринка с 3-1 сета /7-6(4), 4-6,
Коментари Харесай

Федерер преодоля Вавринка за първи полуфинал в Париж от 7 години

Роджър Федерер победи Стан Вавринка с 3-1 сета /7-6(4), 4-6, 7-6(5) и 6-4/ във приказен четвъртфинален дуел от Ролан Гарос 2019, траял 3 часа и 35 минути. Двамата швейцарци изцяло оправдаха упованията на капризната френска аудитория и сътвориха същински театър, който в последна сметка беше извоюван от по-титулувания тенисист.

По този метод Федерер се класира за първия си полуфинал в Париж от 2012 година насам. Преди четири години пък той още веднъж игра с Вавринка на 1/4-финал тук, само че тогава загуби, с цел да вземе своя реванш в днешния ден. Двубоят беше пресечен в четвъртия сет при резултат 3-3 поради упования за стихия и бе възобновен към час по-късно.

Първият сет не предложи пробиви, като Федерер пропусна няколко точки за пробив и като цяло изглеждаше по-близо до триумфа. Това въпреки всичко се случи след оспорван тайбрек. Във втората част Вавринка проби рано, само че не съумя да затвърди преимуществото си и на собствен ред беше продънен. Все отново 34-годишният Стан реализира нов подобен и завоюва частта с 6-4.

Третият сет беше може би най-оспорваният и най-важният в мача, като още веднъж бе решен след дълъг гейм и той още веднъж отиде на сметката на Федерер. Той дръпна рано и съумя да резервира преднината си до края, с цел да вземе основното преимущество. В четвъртата част Федерер проби в края на сета и сервираше за мача, когато съумя да измъкне доста сложен гейм и в последна сметка да се поздрави с успеха.

Така Федерер обезпечи дълго чакания конфликт с Рафаел Надал на полуфиналите на шампионата. Испанецът победи за по-малко от 2 часа Кей Нишикори в другата среща от мъжката скица. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР