Роджър Федерер обеща, че ще бъде „безстрашен”, когато излезе да

...
Роджър Федерер обеща, че ще бъде „безстрашен”, когато излезе да
Коментари Харесай

Роджър срещу Надал: Ще бъда безстрашен срещу Рафа

Роджър Федерер даде обещание, че ще бъде „ безстрашен”, когато излезе да играе против остарелия си противник Рафаел Надал за 39-и път на полуфинал посред им на Ролан Гарос идния петък. След като се завърна на шампионата след четиригодишно спиране, Федерер се оправя прелестно на сезона на клей през 2019-а, а на 1/4-финалите, побеждавайки Стан Вавринка в четири сета. По този метод ФедЕкс остава при последните четири за пръв път от седем години насам.

Надал води с 23-15 в срещите с Федерер, като е спечелил всички мачове против швейцареца на Ролан Гарос. Последният датира от 2011-а година и е взет от Краля на Клея в четири сета.

Изминаха пък 10 години, откак за последно Федерер победи Надал на клей – на финала на Мадрид Оупън.

„ Срещу всеки състезател има късмет. Точно в това всеки би трябвало да има вяра, когато се изправя против Рафа. Всеки е наясно, че е мъчно, само че нищо не се знае. Трябва да играя феноменално, а той да изпитва компликации. Може би даже да има вятър, дъжд, 10 дни отсрочване на мача за дъжд”, показа Федерер с усмивка.

Красота: Федерер против Надал на Ролан Гарос

„ За мен да играя против Рафа Надал не е елементарно. Много съм благополучен, че ще играя против него, защото трябваше да измина пет мача дотук. Ако искаш да постигнеш нещо значимо на клей, би трябвало да победиш Надал, тъй като той е доста мощен тук”.

„ Наясно бях с това, когато знаех, че ще играя на Ролан Гарос и се надявах това да стане. Ако съм мислил друго, по-добре да не се бях записвал. Мисля, че тази настройка ми оказа помощ да стигна толкоз надалеч в турнира”, добави още Роджър Федерер.

„ Нужно е да бъда смел във всеки един аспект против него. И това ще направя в петък”, разяснява още Федерер след триумфа над Стан Вавринка.

Roger Federer in back into Roland-Garros semi-finals with a victory over Stan Wawrinka 7-6(4) 4-6 7-6(5) 6-4.
Le duel suisse a tourné à l'avantage de Roger Federer! Il bat Wawrinka 7-6(4), 4-6, 7-6(5), 6-4 et retrouvera Nadal en demi-finale!
Highlights with @Emirates
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР