Роджър Федерер няма да играе в Откритото първенство на Австралия

...
Роджър Федерер няма да играе в Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Без Федерер в Откритото първенство на Австралия

Роджър Федерер няма да играе в Откритото състезание на Австралия по тенис от 8 февруари, осведоми неговият сътрудник Тони Годсик в изявление пред организация Associated Press. Швейцарецът е взел решение да продължи възобновяване си и ще излезе още веднъж на корта в публични мачове едвам след шампионатите в Австралия.

„ Роджър реши да не играе в Мебърн - съобщи Годсик. - Той направи сериозен напредък в последните месеци със своето коляно и физическото си положение. Но след диалози с екипа си реши, че най-добре за него в дълготраен проект да се завърне към мачове след шампионата на Австралия. Следващата седмица ще приказваме за шампионати, които стартират в края на февруари и тогава ще почнем да сформираме график за годината. "

Преди броени дни турнирният шеф на Откритото състезание на Австралия - Крейг Тайли разгласи, че има удостоверение от Федерер, че той ще пътува за Мелбърн и на място ще реши, дали да взе участие в шампионата. Появиха се и информации, че швейцарецът ще употребява отборния шампионат ATP Cup за инспекция на положението, само че наподобява решението в последна сметка е друго.

Швейцарецът е сега в Дубай, където се готви за новия сезон. През 2020 година той игра единствено в Мелбърн, като отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите. След това Федерер осведоми, че е претърпял интервенция на дясното коляно. Впоследствие се подложи и на втора интервенция на същото коляно и не се завръща в игра през сезона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР