Роджър Федерер надигра драматично в супертайбрек Ник Кирьос, за да

...
Роджър Федерер надигра драматично в супертайбрек Ник Кирьос, за да
Коментари Харесай

Федерер пречупи Кирьос и върна аванса на отбор Европа

Роджър Федерер надигра трагично в супертайбрек Ник Кирьос, с цел да върне задатъка на тим Европа – 5-3 точки след края на откриващата сесия на Лейвър Къп в Женева.

20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем, който завоюва първия си мач в тандем с Александър Зверев, надделя австралийския си конкурент след 6-7 (5), 7-5, 10-7 за приятност на домашната аудитория. 38-годишният Маестро беше спечелил последните си два мача с Кирьос, само че загуби първия сет след тайбрек.

Пробив в 11-ия гейм на втория сет бе задоволителен на швейцареца за вкарване на мача в съдбоносен дълъг гейм, при който той се оправи по-добре в основните моменти и осъществя третия си мачбол, с цел да се поздрави с крайния триумф.

По-рано Джон Иснър надигра Александър Зверев с 6-7 (2), 6-4, 10-1.
Двамата откриха програмата през днешния ден с един забавен конфликт, в който феновете в Женева видяха единствено един пробив. Първият сет бе доминиран от сервиращите, като в последна сметка германецът бе по-стабилният от двамата в тайбрека и го завоюва на две точки.

Във втората част играта още веднъж бе равностойна, само че този път Иснър изчака търпеливо своя момент и осъществя пробив в деветия гейм – първият случай в мача, в който някой от двамата имаше опция за брейк. Американецът я оползотвори и по-късно влезе в страхотна серия, като първо затвори сета на лично подаване, а в дългия гейм бе още веднъж безапелационен, давайки единствено точка на Зверев.

По-късно, Рафаел Надал ще излезе на корта против Милош Раонич, а по-късно испанският Матадор ще си партнира със Стефанос Циципас против тандема Кирьос-Сок. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР