Роджър Федерер е първият полуфиналист на турнира в Лондон. Маестрото

...
Роджър Федерер е първият полуфиналист на турнира в Лондон. Маестрото
Коментари Харесай

Федерер е първият полуфиналист в Лондон

Роджър Федерер е първият полуфиналист на шампионата в Лондон. Маестрото се наложи мъчно с 2:1 сета (7:6(6), 5:7, 6:1) над германеца Александър Зверев и няма по какъв начин да бъде преместен от лидерската позиция в група " Борис Бекер "

20-годишният гений победи Роджър на финала в Монреал през август и сграбчи втората си Мастърс купа, само че довечера не съумя да повтори подвига. Така при рекордното си 15-то присъединяване в надпреварата Федерер записа трети триумф от пет мача против Зверев.

Двубоят стартира кошмарно за Маестрото, който губеше с 0:40 в първия гейм. Носителят на 19 трофеи от Големия шлем обаче сподели класа и взе подаването си. Впоследствие и двамата тенисисти печелеха своите сервис геймове с лекост, с цел да се стигне до 6:5 и два сетбола за Роджър. Той не се възползва, разконцентрира се и позволи серия непредизвикани неточности. В тайбрека швейцарецът губеше с 0:4, само че с пет следващи точки обърна нещата и в последна сметка затвори частта с 8:6.

В началото на втория сет двамата си размениха по един пробив, след което още веднъж започнаха да печелят подаванията си без проблем. Все отново Федерер изненадващо се пропука при 5:6 и Зверев изравни сетовете.

Младокът обаче нямаше сили за повече и рухна в решителната трета част, губейки я с 1:6.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР