Роджър Федерер е най-успешният тенисист на Уимбълдън дотук, тъй като

...
Роджър Федерер е най-успешният тенисист на Уимбълдън дотук, тъй като
Коментари Харесай

Федерер: Централният корт ми даде изключително много, надявам се да се завърна отново

Роджър Федерер е най-успешният тенисист на Уимбълдън дотук, защото през годините е триумфирал общо 8 пъти на Свещената трева, което автоматизирано го трансформира в рекордьор по титли от конкуренцията. Въпреки че не взе участие в тазгодишното издание на шампионата, защото се възвръща от травма в коляното, през днешния ден именитият швейцарец дойде на All England Club, с цел да вземе присъединяване в церемонията по случай стогодишнината от построяването на Централния корт, а ето какво сподели Маестрото по време на речта си:

" Имах шанса да изиграя доста мачове на този корт през годините. Странно е да бъда тук в толкоз необикновена роля за мен, само че е отлично да съм измежду толкоз доста велики първенци, както сподели Новак. Този корт ми даде толкоз доста - най-големите ми победи, най-тежките ми загуби. Един от най-значимите моменти в кариерата ми беше да изляза тук през 2001 година против Пийт Сампрас, който въодушеви доста от нас да опитаме да бъдем сполучливи като него и да представляваме спорта по допустимо най-хубавия метод. Надявам се, че съм съумял да направя това и че ще се завърна на този корт още един път.

Разбира се, че ми липсва да играя в шампионата. Бих се радвал да бъда част от конкуренцията. Още на излизането си от корта през предходната година, знаех, че ми следва сложен интервал. Вероятно не съм мислел, че ще ми отнеме толкоз време да се върна, само че проблемите с коляното не бяха леки. Все отново бях благополучен у дома, имах опция да прекарам време със фамилията ми, с децата. Не знаех дали да подхваща пътуването до Лондон, само че сега съм удовлетворен, че заставам тъкмо тук ", приключи осемкратният първенец.

Rogers speech on CC he’s favourite memories

“You know what it meant to me, don’t do it to me again” lol awww
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР