Роджър Федерер е измъчван от контузия в коляното през последните

...
Роджър Федерер е измъчван от контузия в коляното през последните
Коментари Харесай

Краят на една ера: Федерер и Серина вече не са част от световната ранглиста

Роджър Федерер е малтретиран от травма в коляното през последните години, която го извади от игра за дълъг интервал от време. За последно швейцарецът взе присъединяване в миналогодишното издание на Уимбълдън, където позволи проваляне в четвъртфиналите от Хуберт Хуркач. Именно това бяха и последните останали точки в актива на Маестрото, които бяха отстранени през днешния ден.

По този метод 20-кратният притежател на трофеи от Шлема публично загуби мястото си в международната ранглистата и не е част от нея за първи път от 25 години насам. Той дебютира в класацията на АТР на 22 септември 1997-а, когато е единствено на 16-годишна възраст. Така именитият швейцарец ще би трябвало да разчита само на " уайлдкард ", с цел да има опция да взе участие в професионални шампионати.

Добрите вести за почитателите на Федерер обаче са, че той се намира на финалната права от своето възобновяване и възнамерява да направи завръщането си на професионалната сцена през септември, когато се чака да вземе присъединяване в демонстративната отборна конкуренция Laver Cup.

Името на друга тенис легенда в лицето на Серина Уилямс също към този момент не попада в международната ранглиста, защото и нейните последни точки в актива датираха точно от миналогодишния Уимбълдън. Любопитното е, че американката печели първата си точка за ранглистата съвсем по същото време, по което го прави и Федерер - на 20 октомври 1997 година.

HISTORY
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР