Роджър Федерер е глобална спортна икона, а осемте му титли

...
Роджър Федерер е глобална спортна икона, а осемте му титли
Коментари Харесай

Федерер: Охраната на Уимбълдън не ме пусна да вляза


Роджър Федерер е световна спортна икона, а осемте му трофеи от Уимбълдън към момента са рекордни за мъжкия тенис. В резултат на това евентуално мислите, че достъпът до All England Club не би трябвало да е проблем за Маестрото. Оказва се обаче, че действителността е друга.

Федерер бе посетител на известния комедиант Тревър Ноа в The Daily Show, където описа за визитата си в Лондон преди две седмици. Швейцарецът имал два часа свободно време, преди да се насочи към летището, и решил да посети All England Club.

„ Никога до момента не бях посещавал Уимбълдън в друго време от годината, също така, в което се организира шампионатът. Насочих се към входа, през който влизат гостите, и споделих на треньора ми Северин Люти, който беше с мен, че ще отида да поговоря с защитата и няма да има проблеми. Само че имаше. Отидох при дамата, която стоеше на входа, и споделих „ Здравейте, по какъв начин мога да стигна до Уимбълдън? През кой вход би трябвало да мина? “ на което тя отговори „ Имате ли членска карта? “. Нямах визия, че ми би трябвало “ – описа с усмивка някогашният №1.

По традиция всеки първенец в шампионата получава членска карта за All England Club. Точно в този миг обаче Федерер не я носел. Швейцарецът обяснил обстановката на своята събеседничка, само че тя не била трогната.

„ Казах ѝ, че нормално съм бил там като състезател и съм влизал от друго място. Това бе първото ми посещаване отвън шампионата и тъкмо по тази причина бях заинтригуван и не бях сигурен от кое място да мина. Попитах я още един път и тя отговори „ От страничния вход, само че е нужно да сте член “. Тогава към този момент се паникьосах. Не мога да допускам, че споделих това и към момента се усещам зле, само че я погледнах право в очите и споделих ‘Печелил съм този шампионат осем пъти. Член съм, повярвайте ми. Откъде да вляза? “

Дори това обаче не свършило работа и охранителката останала непреклонна. Федерер се отправил към колата си и към този момент бил подготвен да одобри провалянето, когато за негов шанс бил видян от почитател.

„ Връщах се към колата и внезапно по алеята се зададе чужд човек, който пристигна при мен и ми сподели „ Г-н Федерер, не мога да допускам, че сте на Уимбълдън! Може ли да се снимаме? “. Отговорих „ Да, несъмнено “. Другите охранители, които бяха наоколо, видяха какво се случва и незабавно пристигнаха. „ Г-н Федере, какво вършиме тук? Носите ли членската си карта? “. Отговорих, че не я нося, само че ги попитах дали е допустимо да вляза без нея. „ Да, несъмнено, незабавно ще ви отворим, почакайте единствено минутка “ – приключи описа си носителят на 20 трофеи от Големия шлем.

Федерер разкри и по какъв начин е съобщил на Рафаел Надал, че е решил да постави завършек на кариерата си.

„ Надявах се да играя на двойки с Рафа на Laver Cup. След US Open му се обадих и диалогът, който организирахме, беше доста прочувствен, защото той беше един от първите хора отвън фамилията и екипа ми, на които споделих какво съм решил. Обадих му се и му споделих „ Здрасти, Рафа. Преди да си си направил други проекти, бих желал да дойдеш на Laver Cup и да изиграя последния си мач на двойки дружно с теб. Би било ужасно, тъй като коляното ми към момента не е наред и мисля, че това може би ще е краят. Той остана безгласен за известно време, след което съобщи „ Да, няма проблем, ще дойда без значение от всичко “.

Цялото присъединяване на Роджър Федерер в The Daily Show можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР