Родителска среща на открито срещу новите ковид мерки в училище

...
Родителска среща на открито срещу новите ковид мерки в училище
Коментари Харесай

Бургаски родители протестираха срещу ковид мерките в училище

Родителска среща навън против новите коронавирус ограничения в учебно заведение проведоха група родители на първокласници от Бургас.

„ Обявяваме се срещу тестването на децата в учебно заведение и срещу онлайн образованието! Не сме съгласни децата ни да бъдат тествани по какъвто и да е метод за съществуване на Ковид-19 в учебна среда. Не смe съгласни и с насилственото прекосяване към онлайн образование заради отвод от тестване “, споделят уредниците, съобщи Булфото. Те са родители на деца от Музикалното учебно заведение, само че поканиха и родители от всички бургаски учебни заведения, с цел да обсъдят дружно проблемите и вижданията си по тематиката.

“Основните ни претекстове са, че сега ще бъдат вкарани проби, по- нататък може би ваксини или нещо друго. Не мисля, че децата би трябвало да бъдат дискриминирани, както и родителите, които отхвърлят да тестват децата си - да бъдат принуждавани в онлайн образование. Всички хора имаме равни права. Трябва децата да продължат да си вървят на учебно заведение присъствено, всички възпитаници. Може да се допусне за по-големите деца да бъдат на ротационен принцип. За по-малките възпитаници наложително би трябвало да е присъствено ", обявиха родителите.

Група антиваксъри се пробваха да се причислят към недоволните родители, само че те се разграничиха от тях и двете агитки останаха разграничени на площада пред общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР