Родителите ѝ настоявали да им звъни всеки ден, че е

...
Родителите ѝ настоявали да им звъни всеки ден, че е
Коментари Харесай

Мъж уби жена си ден преди развода им

Родителите ѝ упорствали да им звъни всеки ден, че е жива
Килърът и майка му си тръгнали с тв приемника и оставили жертвата сама

Кремена умира няколко часа след побоя

Един мъж убива жена си ден, часове преди да се разведат. Той я удря грубо и си потегля, без да разбере, че ѝ е нанесъл смъртоносни пострадвания. Часове по-късно настава гибелта. Мъжът ѝ напуща жилището във Варна, в който двамата живеели чартърен без да се поинтересува от положението на брачната половинка си.

Бракът на Борислав Николов и Кремена не потръгнал през цялото време. Само няколко дни след сватбата младоженецът посочил характера си – пребил младата си младоженка. Двамата сключили брак през ноември 2013 година 36-годишният тогава мъж работел в златарско ателие и двамата нямали финансови проблеми. Те обаче постоянно се карали и обтегнатите им с годините връзки довели до най-страшната развръзка. Жената се оплаквала на околните си, подавала и тъжби в полицията, само че нищо не пособие. Заради физическото принуждение, което Борислав упражнявал над Кремена, родителите ѝ се тревожели за нея и татко ѝ упорствал тя да му звъни всяка заран до 10 ч., с цел да е сигурен, че е жива.



Николов протегнал ръка на жена си дни след сватбата.

Малко преди съдбовния 24 февруари 2019 година Борислав и Кремена решили да се разведат. Двамата нямат деца и 6 година брак били задоволително, с цел да схванат, че не могат да живеят дружно. Подали молба, планувано било и съвещание на съда - за 26 февруари. Мъжът обаче изискал за последно да поговори с жена си в дома им на втория етаж в наетото от тях жилище на ул. „ Никола Кънев “32 в централната част на Варна преди бракоразводния развой.

Той ѝ звъннал малко след 16 ч. и дошъл час по-късно. Два часа от жилището не се чувал тон, само че към 19 ч. диалогът прераснал в скандал. Съседите чули писъците на дамата, само че никой не звъннал в полицията. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата ѝ в стената на хола, в ръба на комина, с всевъзможни предмети, които му били на разположение. Започнал и да я души. Побоят траял повече от час, преди дамата да успее да избяга и да изтича при хазяите. Тя отказала да отиде в районното, където да подаде тъжба за следващ път и се върнала в жилището.

През това време мъжът ѝ почнал да прибира багажа си. Той се обадил на майка си да пристигна да му помогне. Взел тв приемника, преносимия компютър и облеклата си и двамата повикали такси. Кремена залостила врата след тях и повече никой не я е видял жива.

На идващия ден към обед майка ѝ се пробвала да се свърже с нея. Притеснена, че телефонът е изключен с часове, отишла на място, само че никой не отворил. Тогава дамата звъннала в полицията. Жилището обаче било крепко залостено от вътрешната страна и се наложило пожарникари да се трансферират през балкона. В една от стаите те се натъкнали на тялото на Кремена. Следи от развилнелия се Борислав имало освен по тялото на жертвата, само че и из целия апартамент. Имало обърнати маси и счупени предмети.



На втория етаж в този блок дамата умряла след юмруците на мъжа си.

По-късно патоанатоми ще открият, че гибелта на дамата е настъпила сред 4,30 и 7,30 ч. на 25 февруари. Тя е била породена от солиден вътрешен кръвоизлив, породен от травматичните увреждания по главата и лицето й. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало постепенно, за часове, до появяването на животозастрашаващите признаци и настъпването на гибелта. Съдебните медици описали контузии и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени посредством удари върху или с твърди предмети. Установено било, че стремително арестуваният Борислав е пиян, само че е могъл да управлява постъпките си. Единственото смекчаващо виновността му събитие било чистото му правосъдно минало. В негова отбрана застана майка му Силва Ангелова. Тя твърдеше, че когато пристигнала в жилището им, синът ѝ и снахата към този момент не се карали. За развода им схванала 10 дни преди съдбовния ден. Кремена била добре и нямало никакви признаци, че е тежко ранена.

“Тя беше безусловно съответна. Заклевам ви се в най-святото – в сина си “, съобщи тя и добави, че откакто излезли от жилището, снахата блъснала металната врата след тях. Според нея, жертвата имала единствено дребна раничка на горната джука. Тя твърди още, че откакто с Борислав пристигнали в дома й, той провел няколко диалога по телефона със брачната половинка си. Нито тя, нито синът ѝ обаче са се заинтересували от положението на пребитата жена, а са напуснали жилището, в който тя е била свиреп пребита.

Отмениха съкратеното разследване месеци след присъдата
13 година и 4 м. Борислав ще търка наровете след приета виновност
Борислав извади шанс, тъй като получи присъда няколко месеца, преди да бъде лимитирано съкратеното правосъдно разследване за тежки закононарушения. Варненския областен съд постанови 18 години отнемане от независимост при непоколебим режим, само че той призна виновността си и магистратите понижиха наказването му с една трета – 12 година решетки, макар че закононарушението е било осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост за жертвата. Уважени на половина са и гражданските искове на родителите на младата жена – по 50 000 лв.. Прокурорът изиска в обвинителната си тирада съдът да дефинира наказване пожизнен затвор и след редукция Николов да влезе зад решетките сред 20 и 30 години. С решение на Апелативния съд в морската столица присъдата е променена на 20 година затвор. Редуцирана е с една трета и наказването става 13 година и 4 м. Размерът на компенсациите на родителите на жертвата се усилва до предявения размер от по 100 000 лева Върховните магистрати потвърдиха това решение и присъдата е дефинитивна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР