Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното

...
Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното
Коментари Харесай

Електронните досиета на децата вече са достъпни за родителите в е-здраве

„ Родителите към този момент ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си “

Това стана ясно от думите на здравният заместник-министър доцент Петко Стефановски , представен от „ Българска телеграфна агенция “.

Ивайло Стойчев, мениджър-проекти в „ Информационно обслужване “ АД, разясни, че всички родители с електронен автограф към този момент могат да получават информация от е-досието на своите деца посредством приложението е-здраве .

Той акцентира, че отбраната на медицинските данни е от извънредно значение, и достъпът до информацията е вероятен единствено с електронен автограф . В е-досието се съдържат данни като прегледи, ваксини, издадени предписания и други.

Директорът на дирекция „ Здравно-информационни системи “ в Министерството на здравеопазването Александър Огнянов посочи, че електронното досие, което се поддържа на уеб страницата на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, е налично единствено за здравноосигурени лица . Той уточни, че в досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по контракт с Касата, до момента в който е-досието в Националната здравноинформационна система /НЗИС/ включва данни за всички жители .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР