Родителите в Гърция, които не позволяват децата им да посещават

...
Родителите в Гърция, които не позволяват децата им да посещават
Коментари Харесай

Гърция готви наказателно преследване за родителите против антиковид мерките в училище

Родителите в Гърция, които не разрешават децата им да посещават образователните заведения поради противоречие със здравните протоколи, ще подлежат на наказателно гонене, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Елефтерос типос ", представено от Българска телеграфна агенция. 

Учебната година в Гърция започва през септември с въвеждане на наложителни протоколи, които имат за цел ограничение на разпространяването на пандемията от COVID-19. Всички възпитаници, педагогичен и непедагогически личен състав, които не са имунизирани, би трябвало да си вършат домашни проби два пъти в седмицата. Резултатите се вкарват в специфична платформа, която издава на учениците карта. С тази карта те могат да посещават учебните заведения.

В началото на въвеждането на новите условия за присъствена форма на образование имаше родители, които оказаха децата им да бъдат тествани и да носят маски. Имаше митинги пред някои учебни заведения и импортирани тъжби против учители и шефове. 

Според формалните данни случаите на родители, които не престават да отхвърлят да пуснат децата си на учебно заведение са изолирани. Между 10 и 40 са сходни случаи да вземем за пример в областите Централна Македония, Епир, Тесалия и остров Крит. Общи данни за цялостната картина във връзка с прекъсване на децата от образователен развой в цялата страна на този стадий няма, показва " Елефтерос типос ". 

От министерството на образованието готвят законодателна самодейност, която да окаже напън над тези родители. Съществуваща наредба планува интервенция на прокуратурата при положение на дълго неявяване на деца от учебно заведение. В сходна обстановка учебното заведение първо се свързва с родителите. Ако не получи отговор, осведоми дирекцията по обучение. Следва информиране на прокуратурата и обществените служби. Прокуратурата би трябвало да проверява сигнала като в някои случаи може да се стигне до лишаване на родителските права. 

В съществуващата процедура обаче не се планува наказателно гонене за родителите, които стопират децата си от учебно заведение. От министерството на образованието възнамеряват в подпомагане с правосъдното министерство да запълнят този пропуск, вследствие на което родителите ще подлежат на наказателно гонене, показва изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР