Родителите се оплакват, че са подложени на натиск за камери

...
Родителите се оплакват, че са подложени на натиск за камери
Коментари Харесай

Родителите подложени на натиск заради камери в детските градини

Родителите се оплакват, че са подложени на напън за камери в детските градини по време на всеобщото допитване по въпроса, оповестява NOVA.

Юрист: Истинското принуждение в учебните заведения е над учителите

След насилието в "Брезичка ": Протести, какви са настояванията

Сменят управлението на детската градина, където бият с пръчка, ангажират психолози

„ Като ни подадоха анкетата, с едно много неоправдателно отношение и откровено възмущение и с подкана да внимаваме какво тъкмо ще отговорим.

Имаше и такива родители, които се бяха скупчили в спор какво е редно да се напише. Подозирам, че това им оказа напън да напишат "не ", споделя майка, поискала анонимност. Въпреки това тя се съгласява.

„ На другия ден имаше подчертана отдалеченост сред родители и учители или най-малко сред мен и учителите. Отношението им ме кара да се замисля дали пък имат какво да крият”, сподели майката.

От Инициативния комитет на родителите, борещи се за камери в детските градини, настояват, че всекидневно получават сигнали за нередности при провеждането на анкетите.

С митинги в цялата страна родители излязоха на улицата, с цел да кажат "Не на насилието над децата им в детските градини ".

Основното искане - слагане на видеонаблюдение освен извън, само че и в групите, в които са децата. Директорите потвърдиха, че това е допустимо стига обаче да имат единодушието на всички родители. Така се стигна и до допитването благодарение на анкетите.

В една от столичните детски градини се търси мнението на родителите, само че в анкетата е написано и това на учителите, които споделят, че ще са "възмутени и афектирани, в случай че се сложи видеонаблюдение ". Директорът твърди, че това не е опит за напън.

Аз не виждам някакъв проблем да бъдат осведомени родителите за мнението на педагозите. Защото би трябвало да се реализира консенсус. А с цел да има консенсус би трябвало да бъдат осведомени и двете страни”, споделя Таня Билорова.

Столичната 117-та градина е една от дребното в страната, в които анкетата е анонимна. Попълва се единствено номера на групата, която посещава детето.

Анкетата се попълня у дома и не се предава непосредствено на учителите, а се поставя в специфична кутия на входа. Когато допитването завърши кутиите ще се отворят, а отговорите "за " и "против " ще се преброят в наличието на родителите.

Остава обаче въпросът кой ще заплати за това видеонаблюдение – от общината твърдят, че ще спомагат за слагането на камери там, където всички родители са съгласни.

Темата пристигна на дневен ред откакто в последните месеци зачестиха разкритите случаи на скандално държание от страна на възпитатели към дребните деца.

От записи, направени със скрита камера, ясно се чуват обидни прилагателни, стига се даже и до посегателство. Това беше причина за образуване на постоянни митинги и гледище за иницииране на незабавни ограничения.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР