Родителите по цял свят имат собствени начини за отглеждане на

...
Родителите по цял свят имат собствени начини за отглеждане на
Коментари Харесай

Странностите на родителите по света

 Родителите по целия свят имат лични способи за развъждане на децата, само че сигурно имат едно общо: желаят най-хубавото за децата си. Колкото и странни и даже шокиращи да ни се сторят някои от тези способи, можем да не се съмняваме в едно – че те са съчетани с дълбока родителска любов.

1. В Мавритания родителите плюят децата си за здраве

 Хората от народа Уолоф в Мавритания, имат вяра, че слюнката съхранява думите, така че плюят върху новородените, с цел да може благословиите им да останат с детето. След като изрекат благословиите, майките нормално плюят по лицето на бебето, а бащите по ушите, и разгръщат слюнката по цялата му глава, с цел да са сигурни, че ще живее блажен живот.

2. В Норвегия оставят децата да спят на открито при температури под нулата

 Обичайно за родителите в скандинавските страни е да оставят най-малките деца в количките на открито пред заведенията, даже в студените зимни дни, до момента в който те пият кафе или се хранят. Смята се, че леденият въздух калява малчуганите и ги прави по-здрави.

3. Майките в Кения в никакъв случай не поглеждат бебетата в очите

 Въпреки че дамите от народа Кисии в Кения са мощно ангажирани с децата си, те отклоняват взор от бебето, незабавно щом то стартира да се вълнува. Това е техният метода да научат детето да не желае непрекъснато внимание.

4. Виетнамските родители учат децата да пишкат по команда

 Всеки път, когато детето покаже, че му се пишка, майката издава един характерен пронизителен тон. Към деветмесечна възраст бебетата се научават да свързват този тон с уринирането и елементарно се научават да употребяват тоалетната.

5. Маите къпят децата си в ледено студена вода

 Маите, наследниците на античната цивилизация в Централна Америка, се грижат за здравето на бебетата, като ги топват в студена вода тъкмо преди лягане. Те го вършат, с цел да ги предпазят от страшните горещини и да ги калят.

6. Във Финландия бебетата спят в картонени кутии

 По традиция майките във Финландия получават от страната кутия с съществени такъми, нужни за гледане на бебето. Тази кутия освен съдържа нужните дрешки и тоалетни такъми, само че е снабдена с лек матрак, който се трансформира в първото креватче за бебето.

7. Японските деца хапват от всичко, без да дебелеят

 В Япония родителите, както и учебните столове обръщат огромно внимание на всекидневното меню на децата.Резултатът  е предмно растителна диета с дребни порции от разнородни питателни храни. И най-важното: от дребни се учат да стават от масата, преди да се заситят изцяло.

8. В Дания децата закачат биберони по дърветата

 Когато детето навърши три годинки, с нужната помощ от родителите то би трябвало да закачи остарелия биберон залъгалка на особено дърво, с цел да се сбогува алегорично с бебешката възраст.

9. В Армения (както и у нас) бебетата „ избират “ бъдещата си специалност

 Като част от ритуала, при прохождането или при появяването на първото зъбче родителите подреждат най-различни предмети и играчки пред бебето. Първото, което притегли вниманието му би трябвало да предскаже бъдещата му кариера. Ако посегне към книжката – ще стане академик, паричката – банкер, и така нататък  

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР