Родителите от двата врачански квартала „Дъбника“ и „Сениче“ си измолиха

...
Родителите от двата врачански квартала „Дъбника“ и „Сениче“ си измолиха
Коментари Харесай

Родители от два врачански квартала се пребориха да имат детска кухня

Родителите от двата врачански квартала „ Дъбника “ и „ Сениче “ си измолиха от община Враца да имат детска кухня за децата си, научи организация BulNews.
Молбата си младите родители са отправили до кмета Калин Каменов през есента на предходната година. Врачаните обяснили, че с цел да употребяват тази услуга се постанова да посещават детските ясли в централната градска част, което лишава доста време и в допълнение утежнява бюджета на фамилиите.
След срещата с родителите кметът разпоредил да стартира изследване къде може да се направи такава кухня и какъв брой биха били ползвателите й. Справка посочила, че в двата квартала живеят общо към 250 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които биха били възможни консуматори на детската кухня.
Наблюденията през последните години и анализът на активността на детските кухни сочат, че почти 50% от родителите избират да получават храна за децата си точно от профилирана детска кухня, показват от локалната администрация. Към сегашния миг в този регион на града действа единствено една частна детска кухня, която, по мнение на родителите, не дава качествена услуга, а освен това е и по-скъпа.
При осъществения оглед на региона от общината открили, че в детска градина „ Радост” съществува такова помещение, предоставяло услугата в интервала, когато детската градина е функционирала като обединено детско заведение. Така от общинския бюджет били предоставени средства и бил осъществен ремонт на стаята, в която ще бъде раздавана храната.
Другата седмица следва общинският съвет да даде зелена светлина за пускане на кухнята. По предварителни планове потенциалът й ще е до 300 порции на ден, а родителите ще могат да се възползват от прясна и качествена храна за малчуганите си от 1 март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР