Родителите на учениците в единственото начално училище в Сливен разкриват

...
Родителите на учениците в единственото начално училище в Сливен разкриват
Коментари Харесай

Родители: Ще строим класни стаи, за да спасим училището на децата ни!

Родителите на учениците в единственото начално учебно заведение в Сливен разкриват дарителска сметка за набиране на средства. Целта е с постъпленията да се построят още 3 класни стаи към постройката на НУ „Васил Левски“, с цел да може образователното заведение да премине на едносменен режим на образование и да бъде избавено от закриване – оповестиха представители на публичния съвет. В елитното учебно заведение има 12 паралелки от 1 до 4 клас. Стаите са 9 стаи, оборудвани с мултимедия и всички модерни улеснения за водене на образователния развой. Вместо общината да разшири сградния му фонд, шокиращо го предложи за закриване, като го влее в друго главно учебно заведение. Още по-скандалното е, че даже и вливането да стане, отново няма да бъде обезпечен едносменен режим на образование, тъй като в 25 класни стаи ще би трябвало да учат 37 паралелки. Директорът на НУ „ Васил Левски ” Николай Кадирев заяви, че още от 2008 година учебното заведение има план за уголемение на сградния си фонд, само че документите единствено отлежава в общината без да има никакво напредване по нея. Учители и родители упорстват децата в образователното заведение да учат на две смени до 2026 година, съгласно снадки период за въвеждането на едносменен режим. Надеждите са, че през това време ще се откри решение и за спомагателните класни стаи.

В Сливен имаше три начални учебни заведения. Две от тях бяха закрити, макар митингите на родители и учители, преди няколко години с решения на общинския съвет. Напливът към единственото начално учебно заведение е голям, местата за първолаци се запълват единствено за 2 часа след оповестяване на приема, защото в постройката на образователното заведение няма огромни възпитаници, педагогическият екип е дипломиран, учебният двор е ограден, децата са предпазени и се основават нужните условия за привикването на децата към образователния развой и отличната им подготовка.

Закриването на началното учебно заведение е част от измененията, които общината има желание да извърши, с цел да „ усъвършенства ” учебната мрежа посредством вливане и пренасяне от едно място на друго на няколко образователни заведения. Странното е, че така наречен промени засягат част от учебни заведения, измежду които и НУ „ Васил Левски ”, към които има огромен интерес. Общинската промяна взриви Сливен, защото нито имаше спор, нито пък общината и РУО съумяха да защитят желанията си с безапелационни причини. Всички наранени учебни заведения и родителите на учениците в тях са изрично срещу.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР