Родителите на убито при нападение в американското училище Санди хук

...
Родителите на убито при нападение в американското училище Санди хук
Коментари Харесай

Родителите на убито дете съдят теоретик на конспирацията за 150 милиона долара

Родителите на убито при нахлуване в американското учебно заведение " Санди хук " дете съдят крайнодесния теоретик на конспирацията Алекс Джоунс за 150 милиона $, тъй като отрекъл, че всеобщото ликвидиране, при което починаха 26 души, въобще се е случило, заяви Франс прес.

" Тук сме, с цел да се уверим, че Алекс Джоунс и неговото дружество ще платят за безсрамните неистини, които разпространиха ", съобщи Кайл Фарар, юрист на Скарлет Люис и Нийл Хеслин, след 10 дни на правосъдни съвещания в Тексас. Двамата изгубили 6-годишния си наследник, когато през 2012 година нападател стартира да стреля в началното учебно заведение Санди Хук в щата Кънектикът. Загинаха 20 деца и шест възрастни.

Алекс Джоунс е известна фигура от американската последна десница и последовател на теории на конспирацията. На своя уебсайт " Инфоуорс " той съобщи, че клането не се е случило, а е режисура, основана от съперниците на огнестрелните оръжия.

Според родителите неговите неистини са подтикнали читателите му към деяние, от което той е спечелил милиони долари, а те са станали обект на тормоз. Няколко фамилии заведоха каузи против него, с цел да получат компенсации.

В последна сметка Джоунс призна обществено, че убийството се е случило, само че отхвърли да сътрудничи на съда. Съдии в Тексас и Кънектикът го осъдиха да изплати компенсации на ищците, като оставиха на правосъдните заседатели да дефинират размера им. Първият от двата процеса е делото в Тексас и правосъдните заседатели стартират да разискват делото през днешния ден сутринта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР