Родителите на разменените бебета от столичната болница Шейново искат лечебното

...
Родителите на разменените бебета от столичната болница Шейново искат лечебното
Коментари Харесай

600 хил. лв. обезщетение искат родителите на разменените бебета от Шейново

Родителите на разменените бебета от столичната болница " Шейново " желаят лечебното заведение да им изплати обезщетение в общ размер от 600 хиляди лева, оповестява bTV.

Според настояванията всяко едно от двете фамилии ще би трябвало да получи по 300 хиляди лева Претенциите първо ще бъдат импортирани пред управлението на " Шейново ", а по-късно с проблема ще се заеме Столичният общински съвет, който ще би трябвало да гласоподава решение.

Адвокатите на двете фамилии споделят пред малкия екран, че в случай че настояванията за обезщетение не бъдат признати, родителите са подготвени да заведат правосъдно дело. Разговорите с юристите на болничното заведение са почнали още на 3 януари - 10 дни преди

За размяната на двете бебета се разбра през декември от известие на прокуратурата. Майка, която е била пациент на " Шейново ", се усъмнила, че бебето, с което е изписана, е нейното. След осъществяване на ДНК тест подозренията ѝ се удостоверяват. По случая стартира вътрешна инспекция, която откри, че номерът на гривничката, която се слага на детето при раждане, не подхожда на този на майката и по този начин двете бебета на процедура са били разменени.

Лечебното заведение наказа трима души от своя личен състав поради създалата се обстановка. Дисциплинарни санкции бяха наложени на началника на отделението и дежурният доктор, както и на старшата акушерка, която е участвала на изписването на бебетата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР