Родителите на прегазеното от полицай 7-годишно момиченце от пазарджишкото село

...
Родителите на прегазеното от полицай 7-годишно момиченце от пазарджишкото село
Коментари Харесай

Гешев: Намираме се в критична точка за определени законодателни промени

Родителите на прегазеното от служител на реда 7-годишно момиченце от пазарджишкото село Братаница се срещнаха с основния прокурор. Повод за това е наложеното от съда наказване - условна присъда вместо ефикасна. Марин и Блага Калоферови изгубиха 7-годишната си щерка Моника преди година и половина. Момиченцето беше блъснато на пешеходна пътека в центъра на селото от служебната кола на служителя на реда Владимир Панайотов.

Преди към седмица Апелативният съд в Пловдив анулира ефикасната присъда на служителя на реда от 3 години и 8 месеца и наложи тригодишна условна такава. Решението провокира яд и неодобрение както от родителите, по този начин и от хора от селото.

" Аз се извиних още в петък, че не бях на митинга в с. Братаница, бях в Народното събрание. Чухме се с тези хора и те пожелаха да дойдат в кабинета ми. Какво сме говорили? Повярвайте ми, не желаете да знае ", сподели обвинител номер едно.

По думите му това, което е значимо за българската прокуратурата е да се направи вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост за българските жители.

" Важното не са обособените случаи. Тези хора, също като бащата в Шумен, споделиха, че, в случай че даже едно дете бъде избавено за в бъдеще от техните старания, ще има смисъл. Намираме се в сериозна точка за избрани законодателни промени в полза на българските жители, за битка с престъпността и всичко това, което ни залива ", разяснява Гешев.

И добави: " Говоря повече от 2 години, тъй че се надявам най-сетне да бъдем чути, с цел да може тези неща повече да не се повтарят. Българската прокуратура и аз персонално ще създадем всичко допустимо тези случаи да не не престават. Очакваме всички български институции да ни поддържат, тъй като би трябвало да работят в полза на българските жители. Надявам се, че ще вземат участие в диалог в полза на българските жители, а няма да гледат персоналния си, корпоративния си или политическия си интерес и няма да ги е боязън ".

Той разяснява, че някои политически обединения ги е боязън и по тази причина избират да калкулират по-малки вреди, като не се срещнат с прокуратурата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР