Родителите на Новак Джокович се присъединиха към протестите в центъра

...
Родителите на Новак Джокович се присъединиха към протестите в центъра
Коментари Харесай

Родителите на Джокович се включиха в масов протест в негова подкрепа


Родителите на Новак Джокович се причислиха към митингите в центъра на Белград довечера в отбрана на техния наследник, който към момента е в хотел за имигранти в Мелбърн.

Преди дни Ноле дойде в Австралия, с цел да се включи в първия за годината шампионат от Големия шлем. Той получи особено позволение да играе без сложена ваксина. Властите обаче го задържаха още на летището поради проблем с визата.

Снимка: Ройтерс


Виртуалното чуване в Мелбърн, на което Джокович апелира анулацията на визата си, идва на фона на възходящия публичен спор по отношение на здравното му освобождение от строгите правила за имунизация в Австралия.

" Днес е огромен ден. Днес целият свят ще чуе истината. Надяваме се Новак да излезе като свободен човек. Изпращаме огромната си обич към него. Вярваме в Новак, само че също и в самостоятелната правосъдна система в Мелбърн " сподели майката на Джокович - Дияна, пред множеството в центъра на Белград.

Бащата на Джокович - Сърджан, сподели, че " това се случва, тъй като ние сме единствено дребна част от света, само че сме горди хора ".

" Те не могат да ни пречупят. Новак е въплъщение на свободата, всичко човешко, което един човек съдържа в себе си. Срам за тях! ", добави той.
Снимка: Reuters

Дияна Джокович сподели, че изискванията в хотела в Мелбърн, където е арестуван сина й, " не са човешки ".

" Той даже не закусва. Има стена, в която да се взира и даже не може да види парк начело или да излезе от стаята ", добави тя.

Адвокатите на сърбина поддържат тезата, че той няма по какъв начин да се имунизира, защото е дал позитивна проба за ковид на 16 декември. След тази дата обаче Джокович не е бил под карантина, като взе участие в няколко обществени събития в родината си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР