Родителите на класираните деца в детска ясла Роза“, които не

...
Родителите на класираните деца в детска ясла Роза“, които не
Коментари Харесай

Разпределят деца от ДЯ Роза в други ясли във Варна

 Родителите на класираните деца в детска ясла " Роза “, които не могат да изчакат приключването на ремонтните действия на постройката, могат да подават заявки да бъдат преместени в другите 11 общински детски ясли, оповестяват от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна. Документите могат се подават в период до 29.10.2021 година в постройката на яслата - ул. " Роза “ №34. Кандидатите ще бъдат разпределени на инцидентен принцип в наличието на родители. 

 

Ремонтът на ДЯ " Роза " стартира през септември 2020 година, само че бе занимателен, поради открити съществени градивни проблеми по постройката, издигната през 1971 година Това наложи краткотрайно заледяване на дейностите и подготовка на нови планове, свързани с нужда от подсилване на подова плоча и създаване на железна структура в помещение 19, Блок 1, подсилване на плоча на котелното помещение, отделяне на обособен вход и съпътстващи укрепителни действия към него. Подготвени бяха и планови решения за топлоизолиране и хидроизолиране на основите на постройката, създаване на външно стълбище за спешна евакуация и други

 

В момента плановете са на стадий координиране с експлоатационните сдружения - ВиК, Енерго, РДПБЗН, РЗИ, " Овергаз Мрежи " за издаване на нужните мнения. След правенето на сложен отчет за оценка на сходството на капиталовите планове ремонтът ще продължи. Целта е постройката да бъде изцяло безвредна и за децата, и за личния състав, който работи там, разясниха от дирекция " Здравеопазване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР