Родителите на хомосексуални деца не трябва да ги осъждат, а

...
Родителите на хомосексуални деца не трябва да ги осъждат, а
Коментари Харесай

Папата: Подкрепяйте децата си дори да са гей!

Родителите на хомосексуални деца не би трябвало да ги осъждат, а да им оферират поддръжка, съобщи папа Франциск, съобщи Ройтерс.

По време на седмичната си визита той приказва за компликациите, които родителите могат да срещнат при развъждането на потомството. Тези проблеми включват „ родители, които виждат разнообразни полови ориентации в децата си, и по какъв начин да се оправят с това, по какъв начин да поддържат децата си, а не да се крият зад неоправдателно отношение “, сподели Франциск.

Папата и преди е казвал, че хомосексуалните хора имат право да бъдат одобрявани от фамилиите си като деца, братя и сестри. Както и че въпреки Католическата черква да не може да одобри еднополовите бракове, тя може да поддържа законите за гражданските съюзи, целящи да дадат на хомосексуалните сътрудници взаимни права в региона на пенсионната система и опазването на здравето и по въпросите на наследството.

Миналата година доктриналната работа на Ватикана издаде документ, в който се споделя, че католическите свещеници не могат да благославят еднополовите съюзи - решение, което мощно разочарова католиците от ЛГБТ общността.

В някои страни, като Съединените щати и Германия, енории и чиновници започнаха да благославят еднополовите съюзи вместо брака и имаше апели към епископите да ги институционализират.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР