Родителите на децата, родени през 2012 г., имат още 3

...
Родителите на децата, родени през 2012 г., имат още 3
Коментари Харесай

Виж докога приемат онлайн заявления на първолаци

Родителите на децата, родени през 2012 година, имат още 3 дни да подадат онлайн заявление за банкет в първи клас. Те подлежат на наложително обгръщане, а приемът за общинските учебни заведения става посредством Система за електронно централизирано класиране на адрес priem.plovdiv.bg

Първото класиране е на 5 юни, а крайният период за подаване на заявление онлайн е 3 юни, в това число. Подаването на книжен притежател в учебното заведение по първо предпочитание завърши през вчерашния ден.

Който самичък вкарва заявката за кандидатстване, е значимо да направи инспекция за завършване на заявката. Статусът би трябвало да е „ подадено “, а не „ чернова “. При потребност от промяна в данните на подадено заявление доста значимо е първичното заявление да бъде анулирано и да бъде подадено ново с измененията.

Електронната система извежда известия за родителите, в случай че подадените от тях данни не подхождат на данните в НБД „ Население “ на ГРАО при направените автоматизирани инспекции. Всеки родител, получил такова известие, следва да нанесе промяна, тъй като другояче детето няма да може да бъде записано, въпреки да е класирано.

Към момента има огромен брой заявки с посочено единствено едно предпочитание. Това не носи преимущество. Добре е родителите да се срещнат със статистиката за подадените заявки посредством опцията „ чакащи класиране “ в панела със свободните места. Там в действително време се извежда информация за броя кандидатстващи за съответните учебни заведения по брой точки и последователност на желанията. Добре е родителите да включат повече стремежи. Така могат да бъдат класирани, в случай че не по първо, то по второ предпочитание, тъй като за второто класиране в някои от учебните заведения към този момент може да няма свободни места.

Като цяло свободни места има за всички деца от града и практиката демонстрира, че в учебни заведения в Пловдив се записват даже деца от близки обитаеми места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР