Родителите на децата от отбора по кану-каяк в Асеновград, които

...
Родителите на децата от отбора по кану-каяк в Асеновград, които
Коментари Харесай

Родители ще обжалват присъдите на биячите в Асеновград

Родителите на децата от тима по кану-каяк в Асеновград, които на 26 юни тази година бяха нападнати от група роми по време на подготовка, не престават да се опасяват за здравето на децата си.

Родители се тормозят от възмездие от страна на нападателите, заяви Нова. Майките и бащите на потърпевшите деца са безапелационни, че ще апелират присъдите на Районния съд в града. Според тях наказванията на биячите са ниски.

Припомняме, на 26 юни роми нападнаха първо девойки, които упражняват кану-каяк в езерото " 40-те извора ", а по-късно случаят прерасна в всеобщо сборичкване. По-късно деветима бяха задържани, а в следствие и още двама.

Събитията провокираха бурни реакции в града. Хиляди се събраха на серия от митинги против нелегално пребиваващите роми в града

Вчера, 18 декември, Районният съд в Асеновград произнесе присъдите по отношение на 11-те подсъдими нападатели. Петима от тях получиха ефикасна присъда и ще лежат в пандиза. Най-тежката присъда е " отнемане от независимост " за период от една година и половина. Двама от нападателите получиха ефикасни присъда за по 1 година, а другите двама - по 10 месеца. Петима от упрекнатите получиха условни присъди.

Родителите на потърпевшите деца обаче са недоволни от присъдите. Според тях наказванията, които е определил съдът, са ниски. Родителите са безапелационни, че ще апелират присъдите пред Окръжния съд в Пловдив.

" Това е насмешка с нашите деца. Очаквахме да отидат за повече от пет години в пандиза, само че прокурорът не си свърши работата ", изясни бащата на един от потърпевшите млади спортисти. Други обезпокоени родители пък обявиха, че жителите на ромската махала в града нееднократно са проявявали експанзия. Те се тормозят и за това, че ромите ще тръгнат да си отмъщават и тогава няма да има кой да отбрани децата им. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР