Родителите на децата от набор 2004 на ФК Черноморец (Бургас)

...
Родителите на децата от набор 2004 на ФК Черноморец (Бургас)
Коментари Харесай

Скандал: заплахи, фасове в лицата и опити за саморазправа на юношески мач

Родителите на децата от набор 2004 на ФК Черноморец (Бургас) разпространиха отворено писмо до БФС, Съдийската комисия, както и до медиите, с цел да сигнализиран за произшествия, пошло и неуважително държание, експанзия и опити за заплашване по време на мач от Елитната юношеска група до 15 години.

Най-тъжното е, че въпросните футболни герои са родители на деца от същата възрастова група, само че от съперников тим. Инцидентите са били част от мача сред Спартак 1919 (Плевен) и Черноморец (Бургас), състоял се в събота и приключил при резултат 2:1.

15-годишен футболист на домакините и налитал на пердах на публиката на гостите, подсилен очевидно от татко си, който пък хвърлил пламнал фас в лицето на различен родител на момче от противниковия тим. Заплахи и опити за физическа експанзия пък били подминавани с ехидна усмивка от защитата, а към арогантното държание на домакините се присъединил и треньор от клуба-домакин.

Ето и цялостният текст на писмото:

" ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР, ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ И СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ КЪМ ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ФУТБОЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

ПИСМО
ОТ РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА ОТ ФК " ЧЕРНОМОРЕЦ 1919 " - БУРГАС- НАБОР 2004
ОТНОСНО АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ НА РОДИТЕЛИ И ФУТБОЛИСТИ ОТ ФК " СПАРТАК 1919 " (ПЛЕВЕН) И НЕКОРЕКТНО СЪДИЙСТВО

Уважаеми господа, ръководители на българския футбол,

Ние, родителите на децата от ДЮШ " Черноморец 1919 " (Бургас), се обръщаме към Вас, с цел да изкажем крайното си отвращение и отчаяние от държанието на родителите, треньорите и футболистите на ФК Спартак 1919 (Плевен) 2004. На грубото заплашително отношение на родителите на футболистите от ФК Спартак 1919 (Плевен) към родителите на футболистите от ФК Черноморец 1919 (набор 2004) нямаше никаква реакция нито от страна на защитата, нито от страна на управлението на тима. Още в първите минути на мача ни бе неразрешено от родителите на ФК Спартак 1919 (Плевен) да поддържаме нашия тим, бяхме нагрубявани неведнъж, отправяни ни бяха закани за побой и за вандализъм във връзка с персоналните ни коли и на рейса на тима. Обръщенията към нас бяха цинични и брутални.

Възмутени сме,че освен родителите, само че и един от треньорите на ФК Спартак 1919 (Плевен),възрастен мъж, очевидно не основният треньор, само че сигурно човек от екипа, също с жестоко отношение се опитваше да ни изгони от стадиона. Пред очите на защитата един татко -родител на футболист щ6 от тима на ФК Спартак 1919 (Плевен), потегли да протяга ръка на майка на футболист от нашия тим, която поздравяваше децата на ФК Черноморец 1919 (Бургас), като хвърли пламнал фас в лицето й. При опит на брачна половинка й да я отбрани, синът - футболистът с номер 6 от ФК Спартак 1919 (Плевен), който преди този момент беше получил червен картон поради груба игра и съпроводени с опит за експанзия, прекоси целия терен на спринт, прескочи оградата, отделяща публиката от терена и потегли също към майката. Отправи й цинични думи и бе подготвен да се включи в експанзията по отношение на нея, дружно с татко си.

На въпросите ни,отправени към така наречен защита на стадиона (познахме я по баджа,а не по активността) за какво не се е намесила нито веднъж, отговорът беше една ехидна усмивка и нищо повече. Крайно сме възмутени и от некоректното съдийство по време на мача. При центриране на топката от неприятелски футболист с щ23 тя се удари в рамото на наш бранител в наказателното поле.Топката обаче попадна още веднъж в състезател на ФК Спартак 1919 (Плевен) и съдията не отсъди дузпа (т.е даде авантаж), само че след последвалия изстрел, топката излезе в навън и той реши да свири дузпата.

През второто полувреме нашият централен нападател щ20 излезе самичък против вратаря на ФК Спартак 1919 (Плевен) и скочи да нанесе удар с глава в наказателното поле. В момента на удара вратарят го блъсна жестоко с колене в региона на кръста, вследствие на което се наложи лекарска интервенция.Това беше чиста дузпа за тима на Черноморец (Бургас), съпроводена с червен картон. Нямаше отзвук от страна на съдията.

Имаше и още безумни отсъждания даже и след края на дуела. Вратарят на ФК Черноморец 1919 (Бургас) бе безскрупулно наплют от футболист щ99 на ФК Спартак (Плевен), до момента в който помагаше на собствен съотборник. Нормално беше той да реагира в своя отбрана. Съдията,който бе видял по какъв начин щ99 наплюва вратаря на Черноморец, сподели два червени картона с обяснението, че вратарят ни нямал право да реагира на експанзията. В резултат на това той ще пропусне последния мач на ФК Черноморец (Бургас) от полусезона, изтърпявайки съгласно нас несправедливо наказване в резултат на некоректното съдийство.
По удостоверение на постоянна аудитория, която не е част от агитката на ФК Спартак 1919 (Плевен) 2004, това отношение към гостуващи тимове е преднамерено.

Така, правейки си персонална равносметка на случилото се, ние се питаме има ли моралното право футболист, който демонстрира преднамерена експанзия освен към други футболисти, само че и към обществеността, да бъде част от Елитна група? Това ли е " елитът " и бъдещето на българския футбол?
Надяваме се да вземете драговолно нашето писмо и да приложите цялата тежест на наказванията към тима хазаин според наредбата НАРЕДБА ЗА ПЪРВЕНСТВАТА И ТУРНИРИТЕ Пожарна охрана ФУТБОЛ В СИСТЕМАТА НА БФС ЗА СЕЗОН 2018/2019 ГОДИНА.

Молим за Вашето подпомагане за укрепване или замяна на защитата на стадион " Белите орли " -град Плевен по време на мачовете на ФК Спартак 1919 (Плевен) - набор 2004, тъй като може да се стигне до съществени последици, даже до телесно-физически пострадвания.

Молим да вземете отношение по отношение на коректността на съдийството по време на мача на ФК Спартак 1919 (Плевен) - Черноморец 1919 (Бургас) родени 2004 от 24.11.2018г

С УВАЖЕНИЕ:

РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА НА ФК ЧЕРНОМОРЕЦ 1919 (БУРГАС) - РОДЕНИ-2004Г. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР