Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или

...
Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или
Коментари Харесай

Децата имат право на болничен при карантина заради COVID |

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), в това число и поради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за обществено обезпечаване, припомнят от МОН.

Родителите на възпитаници до 14 години, които не посещават учебно заведение заради въведените противоепидемични ограничавания, имат право на месечна целева помощ, ако са принудени да излязат в неплатен отпуск, защото не могат да работят отдалечено, нямат опция да употребяват заплатен отпуск и не са в болнични.

За фамилии с едно дете размерът на помощта е еднакъв на минималната работна заплата – 650 лева За фамилии с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лева Помощта се отпуска на фамилии, в които междинният приход на човек е по-нисък или еднакъв на 150% от минималната заплата или 975 лева Това значи, че с цел да има право на такава поддръжка от страната, семейство с едно дете би трябвало да има общ приход до 2925 лева, а с две деца – до 3900 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР