Родителите на деца в предучилищна възраст, неприети в или училища

...
Родителите на деца в предучилищна възраст, неприети в или училища
Коментари Харесай

Правителството ще компенсира родителите на деца, неприети в детските градини

Родителите на деца в предучилищна възраст, неприети в или учебни заведения заради липса тук-там, ще бъдат обезщетени със средства от държавния бюджет. Условията за това бяха написани в призната от държавното управление разпоредба. Компенсации ще се отпускат за деца от 3 година до постъпването им в I клас. Сумата ще е не по-голяма от междинната месечна прехрана от държавния бюджет на дете в предучилищно обучение. За 2021 година тя ще бъде одобрена до седем дни от влизане в действие на наредбата, оповестиха от държавната пресслужба.
Условията за приемането на обезщетенията са детето да не е било признато в държавна или общинска детска градина заради липса тук-там, да е записано в такава в независима форма на образование или да посещава целодневна или полудневна група в частна просветителна институция, която не е включена в системата на държавно финансиране.
Държавата ще възвръща платените от родителите средства за образование и развъждане до размера на одобрената от министъра на образованието и науката сума, като ще би трябвало да дават съответните контракти и платежни документи за осъществени разноски.
След обнародването на наредбата искащите да аплайват за образователната 2020- 2021 година би трябвало да подадат заявление в общината по сегашен адрес на детето в период до 30 април 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР