Родителите на деца в кв. Средна кула“ в Русе вече

...
Родителите на деца в кв. Средна кула“ в Русе вече
Коментари Харесай

Нов пункт на Детска млечна кухня отвори врати в кв. „Средна кула“ в Русе

Родителите на деца в кв. „ Средна кула “ в Русе към този момент могат да се възползват от новооткрития пункт на Детска млечна кухня в постройката на кметството (ул. „ Йордан Йовков “ №12).
„ Кварталът се разраства и в него живеят от ден на ден млади фамилии. Искахме да ги улесним в грижата за децата и се надявам, че пунктът ще им бъде от изгода “, показа кметът Пенчо Милков. Той означи, че концепцията е била на кметския наместник Божидар Йотов и я подкрепил без съмнение.
Новата услуга ще даде опция на фамилиите да взимат топла храна за децата си без да е належащо да пътуват до някой от другите пунктове на територията на общината. От удобството ще могат да се възползват и жителите на кв. „ Долапите “ и близкото село Басарбово.
„ За нас е огромно облекчение. Преди 11 години, когато синът ми беше дребен, използвахме услугата тук, в квартала. Впоследствие тя престана да се предлага. Радвам се, че след дългото спиране, с родителите съумяхме да подадем заявки, общинските звена откликнаха и след близо месец пунктът към този момент е реалност “, показа Миглена Костова, майка на три момчета.


Помещението е реновирано с общински средства, а кметският наместник спомага за оборудването му според условията на Българската организация за сигурност на храните. Работното му време е от 11:30 до 12 часа всеки работен ден.
14 са към този момент записаните деца. За тях се дава тристепенно меню в две възрастови групи: до 1 година и от 1 година до 3-годишна възраст. За деца с открити алергии към разнообразни хранителни съставни елементи и потвърдена нужда от избран хранителен режим ще се създава самостоятелно диетично меню.


Храната се раздава от медицински експерти, които при нужда ще съветват родителите по тематики, свързани с храненето на децата.
Регистрацията на нови консуматори и закупуването на купони се прави по авансово направен график за тримесечие, оповестен на формалната интернет страница на Община Русе и в раздавателния пункт.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР