Родителите на деца до 14 години, които не посещават училище,

...
Родителите на деца до 14 години, които не посещават училище,
Коментари Харесай

Броят дни, в които са затворени училищата, определят помощите за родители в неплатен отпуск

Родителите на деца до 14 години, които не посещават учебно заведение, детска ясла или градина заради въведените, имат право на месечна целева помощ при положение, че са принудени да излязат в, защото не могат да работят отдалечено, нямат опция да употребяват заплатен отпуск и не са в болнични.

„ Доходните критерии, на които е належащо да дават отговор, с цел да получат тази помощ възлиза на 150 % от минималната работна заплата за всеки от членовете на фамилията. Доходът, в случай че е под 975 лв., фамилията ще има право на такава целева помощ. Размерът на помощта се дефинира на база на броя на децата и на база на броя на работни дни, в които децата не посещават учебно заведение, когато са въведени ограничавания в учебното заведение за период от 10 работни дни, тогава помощта за семейство с едно дете възлиза на 650 лв., за фамилии с две и повече деца размерът възлиза на 975 лв.. Когато рестриктивните мерки в учебното заведение са за по-кратък период - от 6 до 10 работни дни, тогава фамилиите с едно дете получават 325 лв., а фамилиите с две и повече деца 487 лв. и 50 стотинки. За период до 5 работни дни от месеца помощта за едно дете е 162 лв. и 50 стотинки, а за фамилии с две и повече деца е 243 лв. и 75 стотинки “, сподели по БНР заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска.

Всички кандидатстващи за тази помощ за октомври и не по-късно от края на месец ноември би трябвало да показват документи, че са в неплатен отпуск, в.
 Школите и образователните центрове: Не ни затваряйте Школите и образователните центрове: Не ни затваряйте
В отворено писмо до министрите на опазването на здравето, на образованието и до основния здравен контрольор, от Българската асоциация за неформ...

„ Документи, свързани с трудовите им приходи, надлежно други приходи от осъществяване на услуги с персонален труд и такива за действия в региона на селското, горското и водното стопанство, стипендии, други приходи, тъй като те генерират приходи в общата база, влизат в тези доходни критерии, които са ограничаващи. Необходима е служебна записка от работодателя, че служителят не може да прави работата отдалечени от у дома, не може да употребява заплатен годишен отпуск и че не получава парично обезщетени за краткотрайна нетрудоспособност “, добави Клисурска.

Документът, че детето не посещава учебно заведение ще бъде предаден по длъжностен път.

Всички родители, които са подали своето заявки за приемане на тази месечна помощ, в този момент не е належащо да входират нови заявки, акцентира тя.

„ Средномесечно броят на подпомаганите лица възлиза на 14 хиляди и 167 фамилии, общата сума, която е изплатена все още възлиза на 57 милиона и 95 хиляди лв., само че това е към дата 30 септември. От 1-ви октомври до 22 октомври са подадени едвам нови 45 заявки и молби, само че евентуално по-големият напор от документи ще бъде в идващите дни “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР