Родителите на бебето, което в края на януари беше транспортирано

...
Родителите на бебето, което в края на януари беше транспортирано
Коментари Харесай

След смъртта на бебе: Семейство съди болница за половин милион лева

Родителите на бебето, което в края на януари беше превозено със самолета „ Спартан “ в София, приказват за първи път - те съдят лечебно заведение във Варна. То е умряло, а те упрекват в неточност лекарите, които са следили бременността и раждането.

След дълго чакано първо дете, родено със секцио през 2021 година, Надежда и Павел схващат, че ще стават родители за повторно.

Бебето беше превозено по неотложност с военния аероплан от Варна до София

„ Това за нас беше голямо благополучие и подарък за Бога. Д-р Иванов ме увери, че за мен подобаващият способ е естественото раждане, и то е по-без рисково за бебето “, описа Надежда Маринова, майка на Изара.

Раждането стартира на 11 януари. При постъпването в „ Майчин дом “ във Варна индикаторите на детето са положителни, само че внезапно се утежняват. Започва да се образува екип за незабавно секцио -  майката е развила едно от най-сериозните затруднения, които в огромна част от случаите са застрашаващи живота и положението на бебето.

Сблъскахме се с доста дъжд, сняг и лед, описа помощник-командирът на полета Калоян Атанасов

„ Повече от 50-60 минути аз бях в лечебното заведение, дойдох там със крепко бебе. И екипът не можа да направи нищо, с цел да го извади “, добави Маринова.

„ Изваждат Изара без дишане, без сърдечна активност. След съмнителни реанимационни мероприятия съумяват да я върнат “, сподели Павел Маринов, татко на Изара.

Детето е получило затруднения при раждането, оповестиха неонатолозите

Бебето е нормализирано в друга болница във Варна две седмици по-късно дребната Изара е превозена в София. Но провалите са необратими. На 20 юни момиченцето издъхва.

„ Няма данни да е осведомена за всички опасности, присъщи на обикновено раждане след цезарово сечение толкоз скоро преди забременяването. Както и поради останалите рискови фактори - имала е интервенция от зараза незабавно след цезаровото сечение, както и операция, обвързвана със импровизиран аборт преди последното зачеване “, сподели юрист Мария Шаркова.

Детето се нуждае от незабавна помощ

След желае са наложени са запори на сметките на болничното заведение и на лекаря. Според Майчин дом - Варна и лекуващият доктор -  екипът е приключил работата си „ умело и професионално “.

По искане на юристите на фамилията, инспекторатът на здравното министерство ревизира констатациите на Медицинския контрол по случая, който не е разкрил нарушавания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР