Родителите на 29-годишната Цвета Таскова, която е обвинена за тежкия

...
Родителите на 29-годишната Цвета Таскова, която е обвинена за тежкия
Коментари Харесай

Родителите на обвиняемата за „Тракия“: Нелепа случайност

Родителите на 29-годишната Цвета Таскова, която е упрекната за тежкия случай на автомагистрала „ Тракия “, при който починаха 6 души, а други 26 бяха ранени, дефинират случилото се като „ нелепа случайност, от която никой водач не е застрахован “.

Мария и Рангел Таскови споделят спомените си за ужасяващия петък, 13-и април, пред камерата на Нова тв. Малко преди 12 ч. на обяд Мария дава отговор на позвъняване на щерка си, която ѝ оповестява страшната вест.

„ Мамо, стана злополука. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви!

Аз се изненадах – на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този миг чух, че някой ѝ споделя: „ Обадете се на 112. Цвета сподели, че към този момент се е обадила два пъти на 112. И приключихме диалога “, спомня си Мария.

Родителите незабавно потеглят към мястото на случая, а през това време съумяват да се чуят с щерка си още два пъти. Тя им споделя: „ Мамо ще ви дадат един чувал с мои облекла, събраха ме в един чувал, мамо. Това съм аз “.

Бащата Рангел, който е водач и образова летци се чуди по какъв начин се е стигнало до злополуката: „ Очевидно има огромна разлика в масата на тези транспортни средства. Едното е дребно незначително – 1 звук, а другото е 18 тона. И аз не можех да си показва по какъв начин Цвета ще удари този рейс и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите “.

„ На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се забележим за 10 минути. И тя единствено повтаряше: „ Татко, не съм палач! Не съм палач! “, споделя мъжът през сълзи.

Родителите на Цвета настояват, че тя е отличен водач. Те обмисляли да се срещнат с околните на жертвите и с потърпевшите, само че се опасяват от реакциите им. „ Жалкото в тази ситуация е, че без съществуване на умозаключение по експертизите, върху Цвета се стоварва цялата виновност “, споделя Рангел.

„ Виновни ще има, обаче безгрешни няма. Вие знаете една библейска истина, когато желаят да убият една уличница с камъни, Христос какво споделя: „ Нека този,който е непогрешим, да хвърли пръв “. Никой не го направил “, прибавя смутеният татко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР